Olet tässä

Rummelö-Harrbådan

Rummelö - Harrbådan lintuvesialue ja luontopolku sijaitsevat Kaustarinlahden rannalla vain parin kilometrin päässä Kokkolan keskustasta. Lintuvesialue on pinta-alaltaan 236 ha. Kohde kuuluu Natura 2000 verkostoon. Lintujen pesimäaika 15.4.-31.7. pitää huomioida retkeiltäessä ja alueella saa liikkua vain merkityillä reiteillä. Kesäisin alueella on laidunnusta. Sijainti kartalla.

Luonto

Alueelle ovat tyypillistä matalat vesialueet, lieterannat, laajat rantaniityt, ruovikot ja rehevät lehtimetsät. Maankohoamis-rannikon kasvillisuuden vyöhykkeisyys on hyvin edustettuna. Harrbådan niemi on yli 200 km pitkän harjujakson pohjoisin näkyvä osa. Alueen arvokkainta luontoa edustaa monimuotoinen linnusto. Alue on lepäilevien muuttolintujen, erityisesti vesilintujen ja kahlaajien suosiossa. 

Palvelut

Luontopolku lähtee Villa Elban nuorisokeskuksen pihasta. Villa Elbasta löytyy myös kahvio ja majoitustiloja. Luontopolun varrella sijaitsevat Harrbådan ja Rummelön kaksi lintutornia sekä lintujen katselulava. Villa Elban lintutorni soveltuu myös liikuntarajoitteisille. Elban pysäköintialueelta löytyy liikuntarajoitteisille ja lastenrattaille soveltuvan reitin (700m) lähtöpaikka. Alueen infotauluissa on kartat reiteistä ja kohteista.

Sivun alkuun

Päivitetty 22.4.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta