Olet tässä

Santahaka-Harrinniemi

Santahaka-Harriniemi ulkoilualue sijaitsee kaupungin keskustan luoteispuolella. Alue on pääosin helppokulkuista mäntyvaltaista harjumaastoa, jota elävöittävät kosteapohjaiset kuusikot. Alue palvelee monipuolisesti kaikkia luonnossa liikkujia ympärivuotisesti. Sijainti kartalla.

Vanhan Kallen kinttupolku

Santahaan pysäköintialueelta lähtee Vanhan Kallen kinttupolku, joka päättyy Harrinniemen majakalle. Reitin pituus on 4,6 km yhteen suuntaan.* Harrinniemessä polku yhtyy Rummelö-Harrbådan luontopolkuun. Reitin varrella on vanhoja mäntykankaita, rehevämpiä kuusikoita ja Harriniemessä avohietikoita ja dyynejä sekä lintutorni.

* Reitti muuttui hieman vuonna 2017 tuulivoimalan vuoksi

Santahaan kuntorata ja latureitit

Talvisin Santahaassa ylläpidetään yli 10 km latureittejä, joista 6 km on valaistu. Latureitit kulkevat myös Harrinniemeen ja Villa Elbaan. Reitit ovat ympärivuotisessa käytössä.

Luonto

Rummelö-Harrbådan lintuvesialueella voi tutustua monimuotoiseen ranta- ja vesilinnustoon. Hyytiäisenmäki on vanha kulttuuriympäristö ja Tulliperän ympäristössä on reheviä harmaaleppälehtoja. Hyytiäisenmäen vanhaa perinnebiotooppia hoidetaan ajoittaisilla raivauksilla ja niittämällä.

Palvelut

Santahaassa ja Harrinniemessä on pysäköintialueet ja infotaulut karttoineen. Harrinniemen majakan läheisyydessä on lintutorni. Santahaassa on laavu ja tulentekopaikka. Villa Elbassa on tasokkaita majoitustiloja, kahvio ja lintutorni, joka soveltuu liikuntarajoitteisille.

Sivun alkuun

Päivitetty 21.4.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta