Olet tässä

Veneily ja melonta

Kokkolan vesistöalueet tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet veneilyyn ja melontaan. Näille sivustoille on koottu tietoja rannikkoalueen ja sisävesien  vierasvenesatamista, veneen-/kanootinlaskupaikoista,  rantautumispaikoista sekä taukopaikoista. Kohteista on kartta, valokuva ja kuvaus varustetasosta. Esitetyt veneily- ja kanoottireitit ovat ohjeellisia. Navigointiin tulee käyttää virallisia merikarttoja. Lintujen pesimäaika 15.4.-31.7. pitää huomioida vesillä liikkuessa. Lintujen pesimäluodoille ei pesimäaikana saa luonnonsuojelulain nojalla nousta maihin. Kotieläimet tulee saaristossa liikkuessa pitää kiinni.

Kokkolassa on useita ohjeellisia melontareittejä, mm. Perhonjoki, Luodon-Öjanjärvi, Ullavanjärvi, Venetjoen tekojärvi sekä rannikko. Niiden osalta tietoja löytyy mm. 7 Sillan Saariston melontakartoista.

Perhonjoki Kaitforsin voimalaitokselta merelle saakka sopii hyvin jokimelontaan. Kosket ovat I ja II luokkaa korkean veden aikana. Reitin varrella on merkittyjä rantautumispaikkoja palveluineen aina Vittsarin Shellille saakka. Myös runsassaariset Luodon-Öjanjärvi ja Ullavanjärvi sopivat hyvin melontaan. Meren saaristo soveltuu hyvin vaativampaan merimelontaan ja veneilyn taukopaikat palvelevat myös melojia.

Sivun alkuun

Päivitetty 21.8.2018 | Lähetä palautetta | Tulosta