Fortsätt till innehållet

Ljuskonstevenemanget – Kantigt ljus 16.11.2023

Karleby bildkonstskola för barn och unga ordnar ett ljuskonstevenemang torsdag 16.11.2022 kl. 18:00–20:00. Evenemanget är öppet för alla ordnas både ute på Bildkonstskolans gård och inne i skolan (Folkskolegatan 6B).

Kom och förundras över barnens och ungdomarnas ljuskonstverk samt eldkonstföreställningen av gruppen Visible! Gruppen uppträder på skolans gård kl. 18.30. Ljuskonstevenemanget ordnas i samarbete med Karleby kulturtjänster och som en del av stadens kulturvecka Strålande! för barn och unga.

Ingen normal undervisning ordnas på kvällen i fråga, utan eleverna kan delta i evenemanget på egen hand eller tillsammans med en vuxen. Barn under 8 år får delta enbart i sällskapet av en vuxen.

Med evenemanget vill vi uppmärksamma barnets rättigheter. I år vill vi påminna om barnets rätt att utforska! Under kvällen får vi beundra olika slag av ljuskonstverk både ute på skolans gård och inne i skolan i Konsthusets stendel. I år möts vetenskap och konst i verk som undersöker geometri. Verkens former, färger och ljus skapar optiska illusioner samt rika och färgstarka världar. I källaren finns en helhet med verk som heter Bollhav och inspirerats av konstnären Yaoi Kusama. Publiken kan delta i verket efter eldkonstföreställningen och pyssla en cirkel av färgat kartong i en ledd workshop i bildkonstskolans målningssal. De verk som finns inomhus hålls utställda till slutet av november och utställningen kan besökas måndag till torsdag kl. 15.00–20.00.

Klä dig varmt och använd reflex för din säkerhet. Du kan också ta med en egen ficklampa. Klass 8 R från Kiviniityn koulu har en kiosk vid evenemanget där du kan betala med kontanter eller Mobilepay. Skolans gård stängs av helt för trafik för kvällen. Eldkonstföreställningen ordnas med väderförbehåll, dvs. det övriga programmet flyttas inomhus om det är dåligt väder.

Välkommen med för att driva bort mörkret!