Mene sisältöön

Navigaatio

Majakkamestarin talo

Majakoiden yhteyteen syntyi usein pieni yhdyskunta, joka käsitti majakkamestarin ja majakanvartijoiden ruokakunnat. Tankarissa majakkamestari ja kolme majakanvartijaa asuivat majakan lähelle rakennetuissa virkataloissa. 

Elämä saaressa oli karua. Perunoita kasvatettiin pienissä kallionkoloihin raivatuissa peltotilkuissa, multa jouduttiin tuomaan mantereelta. Saaren kitukasvuinen heinä riitti yhden lehmän laiduntamiseen. Kalastuksen suhteen oltiin omavaraisia, talvisin käytiin myös hylkeenpyynnissä.

Majakkamestarin tärkein tehtävä oli huolehtia majakkarakennusten ja varusteiden kunnossapidosta sekä valvoa, että majakanvartijat hoitivat kunnolla valaistusta. Jos majakalla oli sumukello, hänen tuli myös huolehtia siitä, että ryhdyttiin antamaan äänimerkkejä näkyvyyden huonontuessa. Majakkamestarit olivat yleensä kouluja käyneitä henkilöitä ja he saattoivat varsinaisten työtehtäviensä lisäksi toimia opettajina majakkasaaren lapsille, juridisina ja hengellisinä neuvonantajina, toisinaan jopa terveydenhoitajina. 

Majakkamestarin talossa on mahdollisuus yöpymiseen sekä pieni kokoustila. Talossa on 6 hh, 2 x 5hh, 4 hh sekä kokoustila 14 hengelle. Sisältää patjat, tyynyt ja peitot. Varustus: jääkaappi-pakastin, mikroaaltouuni, kahvin- ja vedenkeitin.

Majakkamestarin talo

Majakkamestarin talon huone 4 hengelle


Tekstisi tulee tähän.
matkailu

Sivun alkuun