Mene sisältöön

Navigaatio

Tankarin kirkko

Kalastajakylän kalliolla seisoo vuonna 1754 rakennettu Tankarin kirkko. Kirkko rakennettiin ettei kalastajien tarvitsisi joka sunnuntai kulkea pitkää matkaa mantereelle Kaarlelan kirkkoon pakolliseen jumalanpalvelukseen. Pieni kirkko on ulkomitoiltaan ainoastaan 8,2 x 6,25 m ja valkoista ristiään lukuunottamatta se muistuttaa ulkoapäin vaatimatonta kalastajamajaa.

Kirkossa on tilaa noin sadalle henkilölle. Jokaisella kirkonmiehellä oli oma istumapaikkansa, ja he kaiversivat penkkeihin omat puumerkkinsä. Jumalanpalveluksista vastasi apupappi. Tästä hän sai vuotuisena korvauksena 10-12 puolikastynnyrillistä silakkaa. Ellei pappi päässyt tulemaan, oli satamavoudin pidettävä rukous ja luettava päivän saarnateksti.

Nykyisinkin kirkko on suosittu käyntikohde, jossa järjestetään kesäisin konsertteja, hartaushetkiä ja vihkitilaisuuksia.

Kirkkoa voi varata esim. vihkitilaisuuksia varten Kokkolan Matkailun myyntipalvelusta. Mikäli tilaisuus tarvitsee papin, tulee pappi varata suoraan omasta seurakunnasta.

Hartaushetket kesällä 2019 Tankarin kirkossa
- ilmoitetaan myöhemmin
- kesto n. 30 min.

Kirkkokonsertit
- 11.7. klo 19.30: Joanna Hanhikoski, sello, Tuomo Viherjuuri, euphonium. Ohjelma 10e Tarjoilun kanssa 15e. 

- 24.7. klo 19: Markku Hekkala laulu, Julia Hansson, haitari. Ohjelma 10e. Tarjoilun kanssa 15e. 

- 28.7. klo 13.45: Moosic-ensemble; Sirpa Luoma, Eivor Hagmark, Osmo Hakosalo ja Marianna Aukee. Avauspuhe: rovasti Peter Kankkonen.

- 7.8. klo 15.00: Laulutuokio Tankarin kirkossa.

- 7.8. klo 19: Christian Ahlskog, klavikordi, Pedersöre Vokalensemble , laulu. Ohjelma 10 e. Tarjoilun kanssa 15 e.

Tankarin kirkko

Tankarin kirkko on avoinna
Tekstisi tulee tähän.
matkailu

Sivun alkuun