Mene sisältöön

Navigaatio

FAQ - Usein kysytyt kysymykset

Milloin Tankariin risteillään?
Tankariin risteillään kesäsesongilla. Kesäsesonki 2020 on päättynyt ja jatkamme reittiliikennettä kesäkuussa 2021. 

Mistä voin ostaa lippuja?
Lippuja voit ostaa verkkokaupastamme shop.visitkokkola.fi tai puhelimitse tai sähköpostilla asiakaspalvelustamme. Online-kaupan kautta tehdyt varaukset maksetaan varauksen yhteydessä joko luottokortilla tai verkkopankin kautta.  

Verkkokaupan sulkeuduttua ja lipputoimistomme/myyntipalvelumme ollessa kiinni, voi lippuja ostaa suoraan laivalta, mikäli laivalla vain on tilaa. Suosittelemme aina ennakkovarausta, jotta matkailija mahtuu varmasti kyytiin ja saa tiedon mahdollisista poikkeusaikatauluista, joita kauden aikana toisinaan on.


Voinko vaihtaa ostamani liput toiseen lähtöön?
Laivaliput on mahdollista muuttaa toiseen reittivuoroon viimeistään 48 tuntia ennen alkuperäisen risteilyn lähtöä. Muutoksesta veloitetaan käsittelymaksuna 5 € / lippu. Mikäli lippu vaihdetaan kalliimpaan, hinnan ero peritään vaihdon yhteydessä. Erotusta halvempaan lippuun ei hyvitetä.


Mistä laiva lähtee?
Laivan lähtösatama on Kokkolan Meripuisto, osoite Meritie 7.
Otettaessa pelkkä paluumatka Köpmanholmenin saarelta, on tällöin mantereen puolella oleva lähin osoite Sonamo roddbåtshamn, Eugmo, josta liikennöi pieni taksivene saarelle. Kuljetus on maksuton ja kyytiin saa myös polkupyörän.


Mitä tositteita tarvitsen Online-ostosta mukaan laivalle?
Voit joko tulostaa tai näyttää matkapuhelimesi näytöltä matkalipun QR-koodin. Tarkistathan ennakkoon, että saat lippusi näkyviin.


Saako matkoista eläkeläis-, opiskelija- tai ryhmäalennusta?
Reittiristeilyille on saatavissa aikuisten ja lasten (4-15 v.) lippuja sekä perhelippuja. Ryhmissä joka 16. henkilö saa ilmaisen laivamatkan.


Voinko ostaa lahjakortin?
Lahjakorttitilauksen voit tehdä puhelimitse tai sähköpostilla asiakaspalvelustamme. Lahjakortit ovat voimassa 1 vuoden ostopäivästä. Lahjakortin ostat haluamallesi summalle ja voit käyttää sen myös osissa. Lahjakortilla voi maksaa myös lohikeittovarauksen Café Tankarissa.


Mihin voin jättää autoni?
Meripuistossa on isot yleiset maksuttomat pysäköintialueet. Kannattaa tulla kuitenkin ajoissa, sillä alue on suosittu. 


Kuuluuko laivamatkaan opastus?
Laivalipun hintaan sisältyy opastus merimatkan aikana sekä saarikierros. Opastus saarella tehdään ryhmissä ja kierros lähtee heti saapumisen jälkeen satamasta, ellei toisin ole sovittu.


Voinko ottaa koirani mukaan saarelle?
Voit ottaa lemmikkisi mukaan saarelle M/S Jennyn kyydissä. Saarella voi koiran kanssa majoittua kaikkiin huoneisiin. Muistathan pitää koirasi kuitenkin kytkettynä.


Voinko tulla pyörätuolilla tai ottaa mukaan lastenrattaat?
Voit saapua laivan välikannelle myös pyörätuolilla. Avustaja pääsee veloituksetta, mutta hänkin tarvitsee laivalipun ennakkoon. Alas ravintolasaliin on jyrkät portaat. Älä epäröi pyytää kansimieheltä apua ja neuvoja. Suosittelemme ottamaan matkan ajaksi lämmintä vaatetusta, vaikka välikannella onkin katos. WC:t sijaitsevat myös välikannella, mutta niihin ei ole pääsyä apuvälineen kanssa. Saarelta löytyy tilavampi WC, joka soveltuu liikuntaesteisille. Kahvila-ravintola sijaitsee laivan alakannella.

Tankarin saarella kulkee osan reittiä leveät pitkospuut, joilla pääsee hyvin pyörätuolilla tai lastenrattailla. Myös maasto majakan ympärillä on suhteellisen helppokulkuista kovettuneen maanpinnan takia.


Pääsenkö nousemaan majakkaan?
Majakkaan on mahdollista tutustua majakkapäivinä, mutta aivan ylätasolle ei ole pääsyä, koska majakka on edelleen toiminnassa. Majakkaan pääsy opastuksen kera on 5 €. Alle 15-vuotiaat lapset maksutta, mutta vain täysi-ikäisen seurassa turvallisuussyistä. Varaathan majakkakäynnin laivalipun yhteydessä, paikkoja on rajoitetusti.


Voinko liikkua ympäri saarta?
Lintujen pesintärauhan takia saaren pohjoisosissa liikkumista tulisi välttää 1.4.-31.7. Saarella kiertää merkitty luontopolku, joka opastaa saaren rikkaaseen kasvi- ja eläinkuntaan. Hyvät jalkineet helpottavat kulkemista osin kivikkoisella maaperällä. Niin pitkospuut kuin kivetkin voivat olla sateella liukkaita.


Mitä eläimistöä voin saarella nähdä?
Saarella laiduntaa kesäisin lampaita. Ne ovat tärkeitä maisemanhoitajia. Muutoin saarella saattaa useiden lintulajien lisäksi nähdä jäniksiä. Kivikkoisesta maastosta huolimatta, saarella ei ole käärmeitä. Liikkuessasi heinikkoalueilla on syytä tehdä punkkitarkastus.


Mistä voin tiedustella löytötavaroista?
Löytötavaroista voit tiedustella toimistostamme tourism@visitkokkola.fi tai
puh. 040 8065 075.  

Näkymää majakan loistosta

Majakan tuntumassa

Tekstisi tulee tähän.
matkailu

Sivun alkuun