Hyppää sisältöön

Beethovenin hevonen -näyttely avautuu K.H. Renlundin museossa

SAMI FUNKE – BEETHOVENIN HEVONEN
Avajaiset 2.2.2023, klo 18-20
Esillä 3.2.-30.4.2023
Roosin talo, Pitkänsillankatu 39

Vanhan, todentamattoman tarinan mukaan säveltäjä Ludwig van Beethoven halusi itselleen hevosen, vaikka hänen sen hetkinen mesenaattinsa oli antanut omat hevosensa vapaasti säveltäjän käyttöön. Osoittaakseen riippumattomuutensa Beethoven osti itselleen aikansa statussymbolin. Hän ihaili upeaa eläintä, mutta unohti hoitaa ja ruokkia sitä. Lopulta hevonen kuoli.
Tarina hevosesta toimii K.H.Renlundin museon kevätkauden avaavassa Sami Funken näyttelyssä metaforana suomalaisesta rakennemuutoksesta. Beethovenin hevonen -kuvasarja tarkastelee asutuksen ja teollisuuden muutosta, kulutuskulttuuria ja yhteiskuntamme arvoja.
”Vanhat rakennukset ovat olleet aikanaan upeita ja tarpeellisia, mutta nyt ne hylätty. Ikkunoita peittää vanerit ja laudat, rakennuksilla ei ole käyttöarvoa, niistä on vain raunioita jäljellä. Jokaisella rakennuksella on oma, usein unohdettu, tarinansa. Tarinat, arkkitehtuuri sekä asumiseen liittyvä kulttuuri kiinnostaa minua, siksi aloitin kuvaamaan tätä sarjaa,” kertoo Funke.
Näyttelyn sisältö heijastelee myös K.H.Renlundin museon roolia alueellisena vastuumuseona, kulttuuriympäristön suojelemisen ja säilymisen edistäjänä sekä aiheeseen liittyvän keskustelun ylläpitäjänä.
K.H.Renlundin museoon tulevassa näyttelykokonaisuudessa nähdään aikaisemmin, eri puolilla Suomea esillä nähtyjen töiden lisäksi myös uusia valokuvateoksia. Näyttely on esillä Roosin talossa 3.2.-30.4.2023.

Lisätietoja:
Näyttelyamanuenssi Elina Suutari
K.H.Renlundin museo
elina.suutari@kokkola.fi
puh. 044 7809 478