Hyppää sisältöön

Ilmianna kulttuuriympäristökohteesi yhteisötaiteen projektiin!

Haastamme keskipohjalaiset yhteisöt, kuten kunnat ja yhdistykset ehdottamaan kulttuuriympäristökohteita yhteisötaiteen menetelmiä soveltavaan hankkeeseen. Kohde voi olla joko rakennettua kulttuuriympäristöä tai kulttuurimaisemaa, joka on merkityksellinen yhteisölle tai joka kaipaa tuoretta näkökulmaa. Kyseessä on ainutlaatuinen tilaisuus työskennellä ammattitaiteilijan kanssa yhteisölle tärkeän kulttuuriympäristökohteen hyväksi.

MIKSI HAKEA MUKAAN?

Hanke antaa uusia, luovia työkaluja lähiympäristön elävöittämiseen ja samalla kulttuuriympäristökohde saa nostetta ja näkyvyyttä kohteeseen toteutettavan teoksen myötä. Asukkaat pääsevät vaikuttamaan teokseen, kehittämään omaa ympäristöään sekä nauttimaan taiteesta ammattilaisen luotsaamana.

MITÄ HANKKEESEEN SITOUTUMINEN VAATII?

Hankkeessa mukanaolo edellyttää yhteisöltä sitoutumista työskennellä ehdottamansa kulttuuriympäristökohteen parissa, ammattitaiteilijan johdolla. Työskentely tapahtuu yhteisön ehdoilla, jolloin työskentelymuodosta ja -määrästä sovitaan taiteilijan ja yhteisön kesken. Tavoitteena on osallistaa hankkeeseen alueen asukkaita myös ensisijaista sidosryhmää laajemmin.

Etuna hankkeeseen valittavalle kulttuuriympäristökohteelle on soveltuvuus projektiin sekä saavutettava sijainti. On myös suotavaa, että yhteisöllä tai kunnalla olisi tarjota tila mahdollisia työpajoja tai keskustelutilaisuuksia varten.

Ammatillisten museoiden innovatiivista hanketta tukee Museovirasto sekä K.H.Renlundin museo, eikä hankkeesta synny kustannuksia yhteisölle.

HANKEAIKATAULU

Hanke toteutetaan aikavälillä 1.8.-31.11.2022.

HAKUOHJEET

Hakemaan pääset alla olevan linkin kautta 24.4.2022 mennessä. Hakija voi olla yhdistys tai kunta.

https://link.webropolsurveys.com/S/B784DAD476FCE177

Valinnasta ilmoitamme 2.5.2022 mennessä.

Koska hanke on alueellinen, suuntautuu se ensisijaisesti Kanta-Kokkolan ulkopuoliseen Keski-Pohjanmaahan.

LISÄTIETOJA:

Anniina Kiiskinen: +358 (0)40 8068 126, anniina.kiiskinen@kokkola.fi