Hyppää sisältöön

K.H.Renlundin museon taidekokoelmia Finnaan

maalaus, jossa nuorukainen soittaa huilua ja nuori neito poimii kukkia niityltä
Beda Stjernschantz, Pastoraali, 1897. Kuva: Joni Virtanen, KHRM.

K.H.Renlundin museo on avannut osan taidekokoelmiaan Finna-palvelussa osoitteessa khrm.finna.fi. Sivustolla voi tutustua Karl Herman Renlundin keräämään kokoelmaan Suomen kultakauden taidetta sekä Veikko Vionojan pohjalaismaisemiin ja talonpoikaisinteriööreihin. Finnassa on myös laaja kokoelma maamme sodanjälkeisten modernistien eturiviin kuuluneen Teuvo-Pentti Pakkalan grafiikkaa ja maalauksia. Kansainvälistä väriä tuo museolle deponoitu Elke ja Werner Zimmerin naiivin ja outsider-taiteen kokoelma, josta Finnaan on kuvineen valikoitu noin sata teosta.

K.H.Renlundin museo julkaisee Finnassa teoskuvineen tässä vaiheessa noin 460 teosta. Suurimman kokonaisuuden muodostavat Veikko Vionojan teokset. Kokoelmia voi tutkia esimerkiksi hakusanojen ja haun rajausten avulla. Kuvien käyttöoikeuksista on kerrottu tarkemmin museon Finna-sivulla.
Taidekokoelmien digitointia ja Finnassa julkaisemista on rahoittanut opetus- ja kulttuuriministeriö.

Finna.fi on Kansalliskirjaston ylläpitämä ja kehittämä palvelu, joka tuo Suomen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistot kaikkien saataville. K.H.Renlundin museon julkaisemat aineistot ovat saatavilla museon oman Finna-sivun lisäksi myös organisaatioiden yhteisessä Finna.fi:ssä. Finnassa on mukana jo 400 organisaatiota.

 

Lisätietoja:
projektityöntekijä
Anna Katriina Puikko
anna.puikko(at)kokkola.fi
p. 044 7809 576

näyttelyamanuenssi
Susanne Svenfors-Furu
susanne.svenfors-furu(at)kokkola.fi
p. 044 7809 052