Hyppää sisältöön

Kulmikasta valoa – Valotaidetapahtuma 16.11.2023

Kokkolan lasten ja nuorten kuvataidekoulu järjestää kaikille avoimen valotaidetapahtuman Kuvataidekoulun pihalla ja sisätiloissa (Kansakoulukatu 6B) torstaina 16.11.2022 klo 18:00-20:00.

Tervetuloa ihastelemaan lasten ja nuorten tekemiä valotaideteoksia sekä Visible-ryhmän tulitaide-esitystä! Esitys on koulun pihalla klo 18.30. Valotaidetapahtuma järjestetään yhteistyössä Kokkolan kulttuuripalvelujen kanssa osana kaupungin järjestämää lasten ja nuorten Loistavaa! –kulttuuriviikkoa.

Kyseisenä iltana ei ole normaaleja opetustunteja, vaan oppilaat voivat osallistua tapahtumaan joko itsenäisesti tai aikuisen seurassa. Alle 8-vuotiaat osallistuvat vain aikuisen seurassa.

Tapahtumalla juhlistamme lapsen oikeuksia. Haluamme tänä vuonna muistuttaa lapsen oikeudesta tutkimiseen! Tapahtuman aikana Taidetalon kivipuolen tiloissa sekä sisällä että ulkona pääsee ihailemaan monenlaisia lasten ja nuorten valotaideteoksia. Tänä vuonna geometriaa tutkivissa teoksissa tiede ja taide kohtaavat. Teosten muodot, värit ja valot muodostavat optisia illuusioita ja runsaita, värikkäitä maailmoja. Kellarikerroksessa on taiteilija Yaoi Kusaman hengessä rakennettu teoskokonaisuus nimeltään Pallomeri. Yleisö voi osallistua teokseen tuliesityksen jälkeen askartelemalla värikartongeista ympyrän ohjatussa työpajassa kuvataidekoulun maalaussalissa.

Sisällä olevat teokset ovat esillä marraskuun loppuun saakka ja niitä pääsee katsomaan ma-to klo 15.00-20.00 välisenä aikana.

Tapahtumaan kannattaa pukeutua lämpimästi ja käyttää heijastimia turvallisuuden vuoksi. Mukaan voi ottaa myös oman taskulampun. Kiviniityn 8R-luokka pitää kioskia, jossa maksuksi käy käteinen ja MobilePay. Koulun piha suljetaan kokonaan liikenteeltä illan ajaksi. Tulitaide-esityksellä on säävaraus, joten huonon sään sattuessa tapahtuma siirtyy muilta osin sisätiloihin.

Tervetuloa pimeyttä karkottamaan!