Hyppää sisältöön
Minna Tuohisto-Kokko Palasia 29.10.2021 – 12.1.2022 Lasitaiteilija Minna Tuohisto-Kokko tuo Palasia -näyttelyssään esille modernia lasimosaiikkia. Kuvaaja: Lasimosaiikkia

Lasitaiteilija Minna Tuohisto-Kokon näyttely – Palasia

K.H.Renlundin museon ITE-museossa
29.10.2021 – 12.1.2022

Lasitaiteilija Minna Tuohisto-Kokko tuo Palasia -näyttelyssään esille modernia lasimosaiikkia.

Lasin leikkaaminen ja erilaiset lasitekniikat ovat antaneet Minna Tuohisto-Kokolle mahdollisuuksia taiteen tekemiseen aina lasimaalauksista lasiveistoksiin. Viime vuosina lasimosaiikkitekniikka ja veistokset ovat nousseet hänen työskentelyssään yhä suurempaan rooliin. Työskentelyprosessi on hyvin hidas. Satojen ja taas satojen lasinpalojen käsittelyn taiteilija kokee hyvin meditatiiviseksi.

Teoksissaan Minna Tuohisto-Kokko on jo vuosia pohtinut elämää ja luopumisen teemaa. Näyttelyn teokset pohjautuvat elämän ihmettelyyn ja tuntemuksiin. Häntä kiehtoo ihmisen mieli iloineen ja suruineen. Kuinka ihmisen persoonallisuus syntyy, kuinka meistä tulee me? Kuinka paljon meihin ja meidän käyttäytymiseen vaikuttaa lopulta perimä ja ympäristö? Koko elämä koostuu pienistä paloista ja hetkistä.

Elämän pohdinnan lisäksi luonto on ollut taiteilijalle yksi tärkeä innoittaja. Tuohisto-Kokko on miettinyt luonnon eheyttävää voimaa surun, luopumisen ja ristiriitojen keskellä. Luonto voimaannuttaa ja puhdistaa mieltä. Näyttelyn tuorein teos kertoo korona-ajan ahdingosta, niistä hetkistä, kun omaiset saattoivat vain ruudun takaa nähdä läheisiään. Näyttelyn teokset ovat vuoropuhelussa elämän, kuoleman, ilon ja kiitollisuuden kanssa. Teoksia sanoittavat hienovaraisesti Henry Flinkmanin runot.

Lasitaiteilija Minna Tuohisto-Kokko (s.1967 Kannus) asuu ja työskentelee Ilmajoen Koskenkorvalla. Hänen teoksiaan on ollut esillä lukuisissa museoissa ja gallerioissa niin kotimaassa kuin ulkomailla. Taiteellisen uransa ohella hän on toiminut aktiivisesti luottamustehtävissä taiteen ja muotoilun etujärjestöissä. Ilmajoen kunta myönsi Pro Ilmajoki –mitalin 2018 Minna Tuohisto-Kokolle tekemästään laaja-alaisesta työstään lasitaiteilijana.

Näyttelyä ovat tukeneet Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan kulttuurirahastot.

Lisätietoja:

Näyttelyamanuenssi Elina Suutari
K.H.Renlundin museo
elina.suutari@kokkola.fi
puh. 044 7809 478

Minna Tuohisto-Kokko
Finnishdesigners
puh. 050 3130 222