Hyppää sisältöön

Vierekkäin – Kokkolan lasten ja nuorten kuvataidekoulun opettajien näyttely 3.-27.10.22

Aika: 3.-27.10.2022, suljettu viikolla 42

Avoinna ma-to klo 15.00-20.00

Paikka: Taidetalo Renlund, Galleria August. Kansakoulukatu 6B

Kokkolan lasten ja nuorten kuvataidekoulun 40-vuotisjuhlanäyttelyiden sarjan päättää koulun opettajien näyttely. Entisten oppilaiden näyttely oli keväällä K.H.Renlundin museolla Roosin talossa ja nykyisten oppilaiden näyttely pidettiin ITE-museossa huhtikuussa. Vierekkäin -näyttelyssä on mukana lukuvuonna 2022-2023 opettavia opettajia.

Näyttelyllä halutaan tuoda esiin kuvataidekoulun opettajien monipuolista kuvataiteellista osaamista ja vahvaa ammattitaitoa. Kuvataidekoulussa on kautta vuosien opettanut virassa olevien opettajien lisäksi paikallisia taiteilijoita ja kasvatuksen ammattilaisia. Omakohtaisen taiteen tekemisen kautta myös oppilaiden prosesseja on helpompi ymmärtää ja tukea. Oppilaat saavat monipuolisia malleja taiteen tekemisen tavoista ja tekniikoista, yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa ei ole.

Näyttelyn teokset kuvastavat kattavasti koulussa opetettavia tekniikoita – mukana on mm valokuvia, keramiikkaa, grafiikkaa, maalauksia sekä kokeellisempaa rakentelua. Opettajien vahvuudet ja erityisosaaminen täydentävät toisiaan – neuvoja ja osaamista jaetaan ja apua voi pyytää. Kuvataidekoulun opettajia yhdistää side taiteeseen ja taidekasvatukseen, työtä tehdään sydämellä ja kaikki ovat vierekkäin samojen asioiden äärellä.

Näyttely avaa samalla kuvataidekoulun uuden gallerian – Galleria Augustin. Huhu kertoo, että kuvataidekoulussa asuu hyväntahtoinen August-kummitus, jonka mukaan galleria on nimetty. Galleriassa järjestetään jatkossa kuvataidekoulun oppilaiden ja Kokkolan seudun opiston aikuisryhmien näyttelyitä, mutta se on varattavissa myös ulkopuolisten näyttelyiden järjestämiseen. Ohjeita ja lisätietoja on kuvataidekoulun verkkosivuilla.

Näyttelyyn osallistuvat opettajat:

Reetta Breilin, Aija Isosaari, Irma Jylhä, Johanna Kallioinen, Marianne Kaustinen, Anni Laukka, Emilia Nurmivaara, Merja Pohjonen, Heidi Pokela, Riina Rauma, Riina Tornikoski, Marika Tyynismaa-Joukosalmi