Hyppää sisältöön
Kiepin ystävät ry:n logo, jossa kolme linnun poikasta kurkistaa emon siiven suojista, piirroskuva.

Kiepin ystävät ry

Kieppi, Kokkolan luonnontieteellinen museo on ainutlaatuinen luonnonystävän saareke keskellä Kokkolaa. Kolme intohimoista keräilijää ja kolme ainutlaatuista kokoelmaa. Veikko Salkio halusi esitellä kaikki Suomen linnut ja nisäkkäät. Viljo Nissinen halusi kerätä kaikki maailman mineraalit. Armas Järvelää kiehtoi perhosten kauneus.

Kieppi jatkaa perustajansa Veikko Salkion (1912–2006) työtä luontotietouden jakajana ja luonnonsuojelun edistäjänä. Erityisesti lapset vaistosivat Veikossa herkän kuuntelijan. Tarinoillaan hän kykeni tuomaan luonnon lähelle. Kiepin ystävät ry haluaa pitää yllä tätä henkeä.

“Rohkea toivomus on, että luontokokoelma osaltaan voisi hiukankaan kartuttaa kiinnostusta kauniiseen, katoavaan luontoon.”

Veikko Salkio

Tule Kiepin ystäväksi!

Yhdistyksen tarkoituksena on tukea aatteellisesti, taloudellisesti ja muilla tavoin Kiepin toimintaa. Samalla tavoitteena on tukea luonnon monimuotoisuuden säilymistä ja edistää luontotietoisuutta sekä luonnonsuojelua.

Yhdistys järjestää työpajoja ja tapahtumia sekä muita tilaisuuksia ja kursseja. Yhdistys toimii yhteistyössä Kiepin kanssa. Kaikki toiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Kiepin ystävät ry hallitus 2021

  • Kaija Jestoi, puheenjohtaja
  • Mirva Vesa, varapuheenjohtaja
  • Pertti Hyttinen, sihteeri
  • Antti Tuominen, rahastonhoitaja
  • Tomi Hirvinen, hallituksen jäsen
  • Seija Jakobsson, hallituksen jäsen

Liity jäseneksi!

Jäseneksi voit liittyä maksamalla jäsenmaksun 10 € tilillemme. Voit myös liittyä kanna­tusjäseneksi, jolloin jäsenmaksu on 50 € vuodessa.

Tilinumero on FI83 5162 0020 2817 40.

Merkitse viestikenttään nimesi ja sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedotteemme!

Kurjet lentävät pilvien seassa.
Kuva: Jyrki Portin.