Mene sisältöön

Navigaatio

Ohjelma 

Vuonna 2020 Venetsialaisia vietetään lauantaina 29.8. Venetsialaiset käynnistävät Kokkolan perustamisen 400-vuotisjuhlaan huipentuvan juhlaviikon, jota värittää vesimusikaali Tanssivat vedet. 

Tanssivat vedet  

Vesimusikaali rakentuu Suntiin Englanninpuiston ja Urheilutalon väliselle alueelle, johon sijoitetaan 24 metriä pitkä suihkulähde. Vesimusikaalia esitetään iltaisin hämärän laskeuduttua, jolloin jopa 40 metrin korkeuteen nousevat vesisuihkut, erilaiset kuviot, valaistus ja musiikki luovat ainutlaatuisen tunnelman.

”Alkuperäisiä tapahtumasuunnitelmia on jouduttu tänä vuonna muuttamaan koronaepidemian vuoksi moneen kertaan”, toteaa Kokkolan kehitysjohtaja Jonne Sandberg. ”Halusimme tuoda juhlaviikkoon uuden ja turvallisen tavan nauttia pimentyvistä illoista, valon ja veden juhlasta sekä musiikista. Vesimusikaalin äänimaailma, erilaiset kuviot ja valaistus muuttuvat päivittäin, ja sitä voi seurata helposti Suntin kummaltakin rannalta.”

Vesimusikaalin esityksiä on kahdesti illassa, ja niitä on mahdollisuus seurata itselle sopivana ajankohtana pienemmissä seurueissa ja turvavälit huomioiden. Vesimusikaali korostaa myös koko Suntin varren puistoalueen merkitystä osana Kokkolan kansallista kaupunkipuistoa. Istutukset, suihkulähteet, veistokset ja pysyvät valaistuselementit torilta aina Suntinsuun venevajoille asti ovat saaneet kiitosta niin kaupunkilaisilta kuin matkailijoiltakin.

Näytökset pe 28.8. - ma 7.9. päivittäin klo 20, 21 ja 22. 

Esityksen toteuttava Suomen Ilotulitus on luonut ensimmäisen vastaavan toteutuksen viime syksynä Tampereen Valoviikoille. Kiitelty toteutus veti katsojia jokaisena iltana. Kokkolaan vesimusikaali on suunniteltu korostamaan Venetsialaisten ja 400-vuotisjuhlavuoden tunnelmaa.  

Soihturisteilyt

M/S Jennyn tunnelmallisella soihturisteilyllä venetsialaislauantaina voi nauttia elokuun pimenevästä illasta. Laivan salongissa musisoi Keijo Särkijärvi ja kaikenikäsiä matkustajia viihdyttää taikuri.  

Risteilyt klo 20, 21, ja 22. Ohjelma klo 20 risteilyllä on suunnatttu lapsille. Laivalla palvelee kioski. Risteilyn kesto 45 min.

Risteilyjen lähtölaituri on Meripuistossa, Meritie 7. Liput ennakkoon verkkokaupasta visitkokkola.fi.

Kokkolan juhlaviikko jatkuu syyskuun puolella

Venetsialaislauantaina 29.8. juhlistetaan tänä vuonna poikkeuksellisesti myös keväällä valmistuneita ylioppilaita. 

Kokkola-päivää vietetään maanantaina 7.9., jolloin kaupungin perustamisesta tulee kuluneeksi tasan 400 vuotta.

Tapahtumajärjestelyissä huomioidaan ajankohtainen epidemiatilanne ja mahdolliset rajoitukset. Muutokset mahdollisia. Osallistuthan tapahtumiin vain oireettomana, huomioi turvavälit ja hygieniaohjeet!

Tekstisi tulee tähän.


matkailu

Sivun alkuun