Mene sisältöön

Navigaatio

Ohjelma 

Vuonna 2020 Venetsialaisia vietetään lauantaina 29.8. Venetsialaiset käynnistävät Kokkolan perustamisen 400-vuotisjuhlaan huipentuvan juhlaviikon, jota värittää vesimusikaali Tanssivat vedet.    

Vesimusikaali rakentuu Suntiin Englanninpuiston ja Urheilutalon väliselle alueelle, johon sijoitetaan 24 metriä pitkä suihkulähde. Vesimusikaalia esitetään iltaisin hämärän laskeuduttua, jolloin jopa 40 metrin korkeuteen nousevat vesisuihkut, erilaiset kuviot, valaistus ja musiikki luovat ainutlaatuisen tunnelman.

”Alkuperäisiä tapahtumasuunnitelmia on jouduttu tänä vuonna muuttamaan koronaepidemian vuoksi moneen kertaan”, toteaa Kokkolan kehitysjohtaja Jonne Sandberg. ”Halusimme tuoda juhlaviikkoon uuden ja turvallisen tavan nauttia pimentyvistä illoista, valon ja veden juhlasta sekä musiikista. Vesimusikaalin äänimaailma, erilaiset kuviot ja valaistus muuttuvat päivittäin, ja sitä voi seurata helposti Suntin kummaltakin rannalta.”

Vesimusikaalin esityksiä on kahdesti illassa, ja niitä on mahdollisuus seurata itselle sopivana ajankohtana pienemmissä seurueissa ja turvavälit huomioiden. Vesimusikaali korostaa myös koko Suntin varren puistoalueen merkitystä osana Kokkolan kansallista kaupunkipuistoa. Istutukset, suihkulähteet, veistokset ja pysyvät valaistuselementit torilta aina Suntinsuun venevajoille asti ovat saaneet kiitosta niin kaupunkilaisilta kuin matkailijoiltakin.

Esityksen toteuttava Suomen Ilotulitus on luonut ensimmäisen vastaavan toteutuksen viime syksynä Tampereen Valoviikoille. Kiitelty toteutus veti katsojia jokaisena iltana. Kokkolaan vesimusikaali on suunniteltu korostamaan Venetsialaisten ja 400-vuotisjuhlavuoden tunnelmaa.  

Päätökset puistokonserttien ja perinteisen Suntin soudun järjestämisestä sekä tapahtumien mahdollisista muutoksista tehdään ajankohtainen epidemiatilanne ja mahdolliset rajoitukset huomioiden.

Venetsialaislauantaina 29.8. juhlistetaan tänä vuonna poikkeuksellisesti myös keväällä valmistuneita ylioppilaita. 

Meripuistossa vietetään kansalaispiknik-tapahtumaa perjantaina 4.9., jolloin uusittu puistoalue otetaan tapahtumakäyttöön. Piknikille ovat tervetulleita kaikenikäiset ja –kokoiset kaupunkilaiset viltteineen ja eväskoreineen. 

Kokkola-päivää vietetään maanantaina 7.9., jolloin kaupungin perustamisesta tulee kuluneeksi tasan 400 vuotta.

Ohjelmatiedot täydentyvät elokuussa.
Tekstisi tulee tähän.


matkailu

Sivun alkuun