Till innehållet

Innehållsförteckning

Program 

Vattenmusikalen Dansande vatten lyser upp Karlebys jubileumsvecka                

Under jubileumsveckan, som startar från den traditionella Veneziadhelgen och fortsätter ända fram till Karlebys 400-årsjubileumsdag den 7 september, får vi njuta av den unika vattenmusikalen Dansande vatten. Vattenmusikalen spelas upp i Sundet på området mellan Engelska parken och Idrottsgården med hjälp av en 24 meter lång fontän. Vattenmusikalen visas på kvällarna när skymningen faller och vattenstrålar med en höjd på upp till 40 meter skapar en unik stämning i form av olika figurer, belysning och musik.

”På grund av coronaepidemin har vi i år varit tvungna att ändra många gånger på våra ursprungliga planer”, konstaterar Karleby stads utvecklingsdirektör Jonne Sandberg. ”Vi ville erbjuda människor ett nytt och tryggt sätt att njuta av de mörknande kvällarna, ljusets och vattnets fest samt musik under jubileumsveckan. Vattenmusikalens ljudvärld, olika figurer och belysning ändrar varje dag och kan lätt ses från båda sidorna om Sundet.”

Vattenmusikalen spelas upp två gånger per kväll och man kan följa med föreställningen när det passar en bäst i mindre grupper och med beaktande av säkerhetsavstånden. Vattenmusikalen betonar också betydelsen av parkområdet längs med Sundet som en del av Karlebys nationalstadspark. Såväl stadsinvånare som turister har varit nöjda med planteringarna, fontänerna, skulpturerna och de bestående belysningselementen som börjar från torget och fortsätter ända fram till båthusen vid Sundmun.

Showtime fre 28.8. - mån 7.9. varje dag kl. 20, 21 och 22.

Suomen Ilotulitus, som förverkligar projektet, har skapat den första motsvarande musikalen senaste höst i Tammerfors för Tampereen Valoviikot. Den prisade föreställningen drog folk varje kväll. Vattenmusikalen i Karleby har skapats för att framhäva stämningen under Veneziaden och 400-jubileumsåret.  

Beslut om ordnande av parkkonserter och den traditionella sundrodden samt om eventuella förändringar vad gäller evenemang fattas med beaktande av det aktuella epidemiläget och eventuella begränsningar.

* * *

Karlebydagen firas måndagen den 7 september. Då är det precis 400 år sedan staden grundades.


Tekstisi tulee tähän.


matkailu

Upp