Mene sisältöön

Navigaatio

Covid - 19 - ohjeita matkustajille

Matkustamme turvallisesti yhdessä


Covid-19, eli koronavirus aiheuttaa maailmanlaajuisesti poikkeuksia aukioloaikojen ja liikkumisen suhteen, eikä Kokkolakaan ole poikkeus.  

Koronasuositukset:  

Suurin osa Kokkolan kulttuurikohteista, kirjastoista, harrastetiloista yms. on avautunut kesäkuussa 2020. Tarkistathan ajankohtaisen aukioloaikatiedon ja ohjeistukset kohteiden omilta verkkosivuilta.   

Koronarajoituksia on alettu lieventämään hallitusti, tarkistathan ajantasaiset tiedot THL:n sivuilta.  

Ohjeet turvalliseen kotimaan matkailuun: tem.fi/ohjeet-turvalliseen-matkailuun-kotimaassa 

Saapuminen Kokkolaan:  

Lentoliikennettä Kokkolaan on kahdesti viikossa 3.11.2020 alkaen. Tarkista aikataulut Kokkola-Pietarsaari Airportin sivuilta.

15.6.2020 alkaen VR lisää junavuorojaan, palaten näin lähes normaaliin junaliikenteeseen. Kokkola on aitiopaikalla Helsinki-Rovaniemi-välisellä matkalla, joten tänne pääsee nopeasti sekä pohjoisesta, että etelästä! 

Matkahuolto liikennöi linja-autovuoroja Kokkolaan. Kaukoliikenteeseen on kuitenkin tullut paljon muutoksia, joten tarkistathan aina Matkahuollon sivuilta ajankohtaiset liikennöintitiedot. 

Majoitus: 

Katso Kokkolan parhaat yöpymispaikat täältä!

Liikkuminen Kokkolassa:  

Kokkolassa keskustan alueella voit liikkua hyvin jalkaisin tai pyörällä. Erinomainen tapa nähdä Kokkolaa, on liikkua keskustan alueella kävellen tai pyörällä. Mikäli kuitenkin olet menossa kauemmas, Kokkolassa liikennöi joukkoliikennebussit ja taksit.  

Kokkolan Taksi:  
Kokkolan taksitolpat löytyvät Rautatieaseman edestä ja Kokkolan Torin vierestä. Mikäli haluat tilata taksin muualle, soita: 0100 85 111. Puhelun hinta 1,42 € / puhelu + 1 € / min. + pvm/mpm (sis. alv 24%). 

Kokkolan joukkoliikenne: https://www.kokkola.fi/palvelut/liikenne/joukkoliikenne/kaupunkiliikenne/fi_FI/kaupunkiliikenne/ 


Kokkolan luonto:  

Kokkolan luonto on täynnä upeita kohteita, joista löytyy jokaiselle jotakin. Anna meren suolantuoksuisen ilman viedä pois arkimurheet tai tutustu Kokkolan mahtaviin retkeilyreitteihin


Muista seuraavat asiat: 

Me teemme töitä, jotta kaikki voisivat matkustaa turvallisesti. Noudatathan paikallisten terveysviranomaisten antamia varotoimenpideohjeita ja suosituksia. 


Ehkäise koronavirustaudin leviämistä näin: 

Pese kätesi usein. Käytä saippuaa ja vettä tai alkoholipitoista käsihuuhdetta. 

Pidä turvaväli yskiviin tai aivasteleviin ihmisiin. 

Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta. 

Peitä nenän ja suun alue kyynärtaipeella tai nenäliinalla ennen kuin yskit tai aivastat. 

Pysy kotona, jos olet kipeä. 

Hakeudu hoitoon, jos sinulla on kuumetta, yskää ja hengitysvaikeuksia. Soita tulostasi etukäteen sairaalaan. 

Vältä turhia vierailuja sairaaloihin ja terveysalan hoitolaitoksiin. 

Lisätietoa koronasta sekä tärkeitä puhelinnumeroita löydät Soiten kotisivuilta.Tekstisi tulee tähän.
matkailu

Sivun alkuun