Till innehållet

Innehållsförteckning

Vad har Karlebys grannar att erbjuda?


Jakobstad

En liten stad med stort hjärta. Jakobstad är alldeles lagom stort: så stort att det finns en mångsidig service, men samtidigt så smått att det är lätt att vara med och påverka saker och ting. Så stort att det ryms en mångfald av idéer och kulturella uttryck och så smått att allt finns på gångavstånd. •  Naturen finns nära på sandstränderna vid  Fäboda, i Gamla hamn och på Mässkär. •  Här finns Aspegrens trädgård, Jakobstads gröna rum från 1700-talet samt den botaniska Skolträdgården. •  I Jakobstad finns också det arktiska museet  Nanoq och andra intressanta museer. •  Konserter i Schaumansalen och andra evenemang året runt. • Jakobs Dagar 19–26.7.2020.
www.jakobstad.fi • Facebook: visitjakobstadpietarsaari

Emmes Retreat
- a palce for silence. Vi erbjuder övernattning i högklassiga trädhus i ett naturskönt område. På området finns också ett yogahus och en bastu med sjöutsikt. Kajaker och cyklar finns till våra gästers förfogande. Välkommen och njuta av en avkopplande semester!
Haavistovägen 357, Nedervetil
www.emmesretreat.fi

Larsmo
365 öar livskraft. Larsmo är en trevlig liten kommun som består av 365 öar. Här hittar du vackert natur och närhet till vatten och hav. Här är det lätt att cykla, vandra och vistas på sjö och hav. Ta del av det vi har att erbjuda! Välkommen att besök Larsmo Idrottspark, våra vandringsleder och olika besöksmål. Du hittar oss mellan Karleby och Jakobstad längs kusten. Välkommen till Larsmo!
www.larsmo.fi

Strandis
Strandis är känt för sin utmärkta mat, vänliga och effektiva service. Läget vid Larsmosjön alldeles intill 7 broars skärgårdsväg ger en maritim prägel. Strandis består av restaurang, café, butik, ett populärt fiskrökeri, campingplats, stugor, bastutjänster med bl.a. den unika bastubåten M/S Gloskär som tar grupper på en oförglömlig upplevelse. Under vintertiden vaksim & bastu dagligen 1.10–30.4. 
Assarskärsvägen 1, Larsmo
www.strandis.fi

Tomtegården Tyynelän Tonttula
Gör en oförglömlig utflykt till tomtegården Tyynelän Tonttula! I juli har vi öppet varje dag och under advent 2020 håller vi öppet 1–22.12 kl. 11–18. Besök övriga tider enligt överenskommelse.
Västerbyvägen 238, Eugmo
www.tyynelantontut.fi

Köpmanholmens café
Köpmanholmens café bjuder dig och din familj på goda rätter med spanska influenser. På helgen kan du också njuta av live musik på vår soliga terrass. En taxibåt tar dig gratis till ön eller varför inte ta roddbåten över. Möjlighet att bada bastu och övernatta i stuga. Vi erbjuder grupper och företag ett konferensutrymme och även catering för privata tillställningar. 
Köpmanholmen, Eugmo
Facebook: kopmanholmen


Kalajoki
Upplev Kalajoki. Staden som ligger 60km norrut från Karleby - mindre än en timmes bilfärd från Karleby! Evenemanger: 2-5.7. Irish Hooley Kalajoki 10-12.7. Internationell hundutställning KalaDOGi Show 8.8. Jussi Jokinen All Stars, NHL-ishockeyevenemang 22.8. Hilmas närmatmarknad 28-30.8. Kalajokis venetianska fest 18-20.9. Kalajoen SyysFestit, höst evenemang 
www.visitkalajoki.fi

Vasa
Vasa (120km söder från Karleby), som höjt sig ur havet under årtusenden, bjuder besökaren på friska pustar, glittrande landskap, modern teknologi, kultur och smakupplevelser. Ute på havet, i världsarvsskärgården, kan du få uppleva stunden då hav och himmel smälter samman med varandra så totalt att ögat inte längre kan skilja dem åt. Regionens unika tjänster smeker alla dina sinnen – ge oss en stund av din tid och låt oss skämma bort dig. Hos oss kan du ta det lugnt nära naturen och låta själen vila.
www.visitvaasa.fi

Pietarsaari
Pietarsaari

Emmes Retreat
Emmes Retreat

Luoto
Luoto

Strandis
Strandis

Tyynelän Tonttula
Tyynelän Tonttula

Köpmanholmenin kahvila
Köpmanholmenin kahvila

Kalajoki
Kalajoki

Vaasa
Vaasa

Tekstisi tulee tähän.
matkailu

Upp