Till innehållet

Innehållsförteckning

Karleby kallar ohoj!


Karleby kallar ohoj!

Välkomna att trivas i de gamla sjöstäderna Karleby och Jakobstad vid Bottniska vikens kust. Den första dagen börjar med en sjöresa till Tankars fyrö med båten M/S Jenny som avgår enligt tidtabell kl 12:00. Efter att vi stigit i land avnjuter vi en läcker laxsoppsmåltid. Guidad rundtur till Tankars sevärdheter, bland annat Tankars kyrka från år 1754 samt sälfångstmuseet. På återresan kaffe med munkar på båten. Sjöresorna tar 1,5 h i en riktning. Inkvartering på hotell i Karleby. Sommaronsdagar rekommenderar vi besök på det mycket populära kvällstorget. Middag på hotellet. 

Den andra dagen börjar med en smaklig frukost på hotellet. Bad och vattengymnastik vid badcentret VesiVeijari. Rundtur i Karleby bland annat gamla stan, K.H. Renlunds konstmuseum och Natursamlingen Kieppi. Lunch vid restaurang Kokkolinna (ett gammalt jugendhus år 1908). Ledig tid för inköp eller vila. Middag i maritim miljö på Finlands tredje äldsta segelsällskap vid Mustakari.
 
Tredje dagen börjar med frukost på hotellet. Avresa med gruppens buss längs 7 Broars skärgårdsväg 40 km till Jakobstad. Framme en rundtur i staden. Lunch vid Pavis segelsällskap. Besök på det arktiska museet Nanoq. Hemresan börjar. 

Gäller: juni-augusti 
Längd: 3 dagar 
Priser från: 
245 € / pers., grupper med minst 30 personer, chaufför och reseledare utan debitering. 
255 € / pers., grupper med minst 20 personer, chaufför utan debitering. 
Mot extra avgift:
+ 70 € / tillägg för 1-personsrum i hotellet, tur enligt tidtabell på m/s Jenny bytt till beställningskryssning (maj-september).

Kokkola kutsuu Ohoi!


Tekstisi tulee tähän.


matkailu

Upp