Mene sisältöön

Navigaatio

Meri ja saaristo

Merellä ja saaristolla on aina ollut suuri merkitys Kokkolan rannikkoseudulle. Kokkola on vanha satama kaupunki, jossa vuosisatojen kuluessa on rakennettu satoja purjelaivoja ja käyty tervalla kauppaa. Meren antimien ansiosta voimme tarjota Teille ihania luonto- ja saaristoelämyksiä. Lumoavan valoisia kesäöitä meren helmassa, vene- ja kanoottiretkiä jokitaipaleilla, vaelluksia metsien ja soiden halki. Kokkolasta löytyy upeita hiekka- ja uimarantoja, joihin ehdottomasti on pistäydyttävä kesäpäivinä.

Tankar
Tankarin majakkasaari sijaitsee eteläisellä Perämerellä Kokkolan ulkosaaristossa, noin 15 km luoteeseen Kokkolan satamasta. Saari, jota 1500-luvulla kutsuttiin nimellä Klippan, on noin 900 metriä pitkä ja 500 metriä leveä. Saarella sijaitsee vuonna 1889 rakennettu majakka, vanha kalastajakylä ja kirkko, lintuasema sekä luotsiasema. Tutustu tarkemmin saaren palveluihin internetsivuilta.

Vanhansatamanlahti ja Meripuisto
Kokkolan vanhansatamanlahdella, asuntomessualueen vieressä, hiekkaranta. Parkkipaikat ja wc. Meripuisto ja skeittipuisto. Valvottu uimaranta. Merispuiston matkustajasatamasta lähdöt meriristeilyille mm. Tankarin majakkasaarelle.

Vattajanniemi & Ohtakari
Vattajan dyynialue on maisemallisesti merkittävä koko Euroopan mittapuulla. Ohtakarin kalastajakylä muodostaa kokonaisuutena eräänlaisen museoalueen. Ohtakarissa on näköalatorni, luontopolku, grillikatos ja kesäisin kahvila, kalastusmuseo ja vierasvenesatama. 
Noin 40 km Kokkolan keskustasta sijaitseva alue on Pohjoismaiden laajin yhtenäinen hiekkadyynialue. Oiva paikka viettää pieni tauko tai tehdä päiväretki.  Ohtakari on saari, joka on tärkeä kalastajien tukikohta. Nykyään vapaa-ajan asuntoja löytyy noin 50. Ohtakarin saaren vieressä sijaitseva Vattajanniemi tarjoaa auringonottajille upeat ja hyvät hiekkarannat, sillä hiekkaa on silminkantamattomiin. Vattajan alue toimii myös Puolustusvoimien harjoitusalueena ja alue saattaa tästä syystä olla ajoittain suljettu.

Trullevinniemi
Pienet hiekkarannat Punakallio ja Valkohieta, pukusuojat, grillikatos ja wc.

Laajalahti
Hiekkaranta, pukusuojat, grillikatos, rantalentopallo, luontopolku ja lintutorni.

Lahdenperä
Ranta Ykspihlajassa, pukusuojat ja wc. Valvottu uimaranta.

Öjan Kalastajakylä
Vierassatama, uimaranta, hyppytorni, kahvila, museo ja rantalentopallo

Köpmanholmen (Luoto)
Soutumatkan päässä mantereelta sijaitseva vehreä ja luonnonläheinen Köpmanholmen-saari toivottaa tervetulleeksi perheet, kouluryhmät tai yritykset. Köpmaholmenilta löytyy kahvila, tilausravintola, kokoustila, näköalatorni ja tietenkin luonnon suoma rauha. Köpmanholmenilla on runsaasti tilaa eri harrastuksille, voit esim. pelata lentopalloa ja muita pelejä, lapsille on liukumäellä varustettu uimaranta.
Köpmanholmen Luodon kunnassa
www.kopmanholmen.fiMENOSSA MERELLE?
Merelle pääsee nopeilla, mukavilla moottoriveneillä. Risteilykohteina ovat mm. majakkasaari Tankar, Öjan Kalastajakylä, Bosundin Kalasatama, Köpmanholmen ja Lohtaja-Himanka Saaristo.

Kokkolan Matkailu Oy - Risteilyt majakkasaari Tankariin m/s Jennyllä
Kaupungintalo, Kauppatori 5, PL 43
67100 Kokkola
Puh. 040 8065 075
Puh. ryhmät 044 7809 713
s-posti: tourism@visitkokkola.fi

Kokkolan Meripelastajat - m/s Sällgrund II
Puh. 040 5424 443, Kokkolan Meripelastajien nettisivut

West Coast Sailing ry, purjevene Bavaria 37 Cruiser
puh. 0400 325 002, wcm@westcoastmarin.com

Merelle Adventures, kajakki- ja kanoottivuokraus, melontakurssit ja opastetut retket
puh. 050 363 1582
www.merelleadventures.fi

Taksivene
puh. 040 1827 075, info@taksivene.fi, www.taksivene.fi

Kuva: Ville Hyytinen
Merelle!

Meripuisto
Meripuisto

Ohtakari
Ohtakari
Tekstisi tulee tähän.

matkailu

Sivun alkuun