Mene sisältöön

Navigaatio

Tekemistä

Kokkola tarjoaa paljon aktiviteettia ja tekemistä koko perheelle.

Uintikeskus Vesiveijari
Tervetuloa yhteen Suomen suosituimmista uintikeskuksista. VesiVeijari tarjoaa elämyksiä isoille ja pienille ympäri vuoden. Sisällä voi uida, jumpata, leikkiä ja rentoutua yhdeksässä altaassa. Perinteisten saunojen lisäksi voi tilauksesta kokeilla infrapuna- tai savusaunaa. Kesäisin rohkeimmat voivat laskea maauimalan 80 metriä pitkästä vesiliukumäestä. Yrityksille ja ryhmille räätälöimme monipuoliset virkistys- ja kokouspaketit.
Kaarlelankatu 55, puh. 040 8068 042.

Toivosen Eläinpuisto ja Talonpojanmuseo
Museoalueella saat tietoa keskipohjalaisen maalaiskylän elämänmenosta viime vuosisadan alkupuolelta. Eläinpuistossa näet maaseudun eläimistöä perinteisessä ympäristössään. Kesän aikana alueelta löytyy lukuisia näyttelyitä ja työnäytöksiä. Voit virkistäytyä kahvilassa, lapset viihtyvät leikkipuistoalueella ja aikuiset Lahjapuodissa.
Eläinpuistontie 2
www.elainpuisto.fi

Kokkolan Golf
Kokkolan golfkenttä (perustettu 1957) tarjoaa viihtyisän ja haastavan golfelämyksen niin aloittelevalle kuin kokeneemmallekin golfin pelaajalle! Kaunis kenttä, täyden palvelun klubirakennus ja ravintola tarjoavat monia unohtumattomia hetkiä. Tervetuloa Kokkolan täysimittaiselle 18-reiän golfkentälle!
Kokkolan Golf ry, Hepo Ventuksentie 2, puh. 06 8238 600.

Touhutalo
Touhutalo on koko perheen pelimaailma, josta kaiken ikäiset lapset ja aikuiset löytävät monenlaista hauskaa ja aktiivista tekemistä; kiipeily- ja seikkailulabyrinttejä yli 250 m2, liukumäkiä, tunneleita, esteratoja, 15-metrinen superliukumäki, pallomeriä ja pomppulinnoja, turvallinen kiipeilyseinä, legoalue pikkuinsinööreille, taito- ja motoriikkapelejä, omat turvalliset alueet pienimmille lapsille (0-5 -vuotiaat). Tarjolla myös synttäripaketteja päivänsankareille sekä tekemistä ja kokemista erilaisille lapsiryhmille. 
Heinolankaari 12
Puh. 044 5002 008
www.touhutalo.fi/puistot/kokkola

Geokätköily
Kokkolan luonto tarjoaa mainiot puitteet geokätköilyyn – gps:n avulla löydettävien ”aarteiden” etsimiseen. Geokätköily tarjoaa uuden tavan tutustua lähialueeseen ja sen luontoon, ja siinä samalla tarjoaa myös liikunnan iloa ja ulkoilun tuomaa hyvää mieltä. Kokkolan alueella on satoja erilaisia geokätköjä, jotka kertovat alueen tarinaa aivan uudella tavalla. Se on hauska tapa tutustua myös Kokkolan historiaan!

Geokätköjen etsintään on olemassa erilaisia puhelinsovelluksia ja kätköjä on monen tasoisia, helpoista vaikeisiin. Vaikeusasteet määräytyvät myös maaston vaikeuden mukaan, helpot soveltuvat monesti myös liikuntarajoitteisille, kun taas vaikeat saattavat olla todella haasteellisia löytää ja niiden löytämiseen voi tarvita jopa apuvälineitä. Geokätköilyä voi harrastaa yksin tai yhdessä, ja valitsemalla tasoltaan helpompia kätköjä, laji sopii myös koko perheelle. Laji kannustaa ulkona liikkumiseen ja parhaimmillaan se vie mukanaan tunteja kestävään seikkailuun.

Kokkolan alueella geokätköilyyn pääset tutustumaan joko omatoimisesti, tai Kokkolan Ladun oppaan avulla, lisätietoja osoitteesta: www.kokkolanlatu.fi

Geokätköilyyn voit tutustua osoitteissa:
www.geocaching.com
www.geocache.fi

SUP-lautavuokraus
Kokeile maailmalla suosittua vesiurheilumuotoa ja vuokraa SUP-lauta käyttöösi. 
Leirikeskus Villa Eba
Sannanrannantie 60
www.villaelba.fi

Ratsastuskoulu Stall Classic
Stall Classic tarjoaa opetusta kaiken tasoisille ja -ikäisille, yksityistunnit sopimuksen mukaan. Meillä on kiltit, pienet ponit, myös pikkulapsille.,
Heimarin ravirata, Hejmarintie 10, 67800 Kokkola,
puh. 0400 646 794, www.stallclassic.net

Muita ratsastustalleja
Muhosen Talli, Muhosentie 61, 68300 Kälviä, puh. 06 8352 104, 040 5038 148.
Ponitalli AX, Äijäläntie 17, 68230 Lohtaja, puh. 040 5782 130.
Lillin talli, Korkeahuhdanpolku 8, puh. 050 369 7413.
Elämystalli Menninkäinen, Runtujärventie 226, puh. 0400 525116.
Isojärven ratsastuskoulu, Laajalahdentie 87, puh. 050 408 4987.
SPHT Säteen Taika, Hietanokantie 33, puh. 050 331 0573.

Avantouintia ja saunomista
Joko olet kokeillut miltä tuntuu uida avannossa? Avantouintia voit kokeilla mm. Palmahovissa, Puh. 06 8221 815 

Kirjasto - maakuntakirjasto
Kirjaston lehtienlukusali ja koko kirjaston palvelut myös lähellä matkailijaa. Kokkolan kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto sijaitsee kävelykeskustassa rautatieaseman lähellä. Kirjaston tiloissa toimii myös Luckan i Karleby. Kirjastossa on maksuton internet.
Kokkolan kaupunginkirjasto - maakuntakirjasto, Isokatu 3, puh. 040 8065 124. Avoinna: www.kokkola.fi/kirjasto.
Luckan Karleby (avoinna ma-pe 10-16) puh. 050 3470 527.

Uudista profiilikuvasi
Yllätä itsesi ja ystäväsi! Koe uusi elämyspalvelu Kokkolassa. Uudista profiilikuvasi
stailattuiksi profiilikuviksi Kokkolan-reissulla. BeautyStylist Olga Tervonen antaa
tyylineuvot etukäteen, pikakampaus ja meikki tehdään sitten paikanpäällä Kokkolassa. Kuvaus toteutetaan keskustan studiossa valokuvaaja Anne Yrjänällä, Mannerheiminaukio 7. Puh. 0500 869 068. 
http://anneyrjana.fi/styling/

Pyöräily
Kokkola on ihanteellinen paikka harrastaa pyöräilyä! Pyörällä pääset kätevästi näkemään Kokkolan kauneimmat paikat. Parhaat pyöräilyreitit on listattuna tänne. Olemme listanneet myös meidän 10 suosikki pyöräilykohdettamme. Katso vinkit ja tule ja vuokraa pyörä Wanhalta Kalahallilta!


Kalastus
Kokkolassa voit harrastaa monipuolista kalastusta merellä, joilla ja järvillä. Onkiminen ja pilkintä näillä vesialueilla kuuluu jokamiehenoikeuksiin, mutta kalastaessasi vieheellä tai pyydyksellä (18-64-vuotiaat), sinun tulee olla maksanut valtion kalastonhoitomaksu. Monissa paikoissa riittää, että on maksanut valtion kalastonhoitomaksun, mutta toisinaan kalastaja tarvitsee myös vesialueen omistajan luvan.  

Valtion kalastonhoitomaksun voit maksaa osoitteessa verkkokauppa.eraluvat.fi/fi/kalastonhoitomaksu tai paikallisella R-Kioskilla. 

Perhonjoen yhteislupa-alue  
Perhonjoen ympäristö tarjoaa mahtavat puitteet retkeilyyn ja kalastamiseen. Tässä siika- ja lohipitoisessa vesistössä on kuitenkin omat kalastussääntönsä, joten tutustuthan niihin ennen kalastamista. Perhonjoen retkeilyreitti ja viihtyisät taukopaikat luovat hyvät puitteet viettää päivä jokikalastuksen parissa.  

Perhonjoen alaosan vesialueiden omistajat (7 kalastuskuntaa) Alavetelin Pappilankoskesta mereen saakka myyvät yhteislupaa, joka tulee hankkia kalastonhoitomaksun lisäksi. Joen kalastoon kuuluvat mm. vaellussiika, meritaimen ja lohi. Liitteestä löydät Perhonjoen alaosan kalastussäännöt ja luvanmyyntipaikat.  

Perhonjoen kalastussäännöt 

Vitsarin Shellin kalastuslaituri  
Kalastuslaituri sijaitsee Vitsarin Shellin huoltoaseman takana virtaavan Perhonjoen rannassa. Kalastuslaiturille menevän sillan vieressä on infotaulu, jossa on Perhonjoen ulkoilureitin kartta taukopaikkoineen. Kanoottiranta sijaitsee noin 100 metriä laiturista ylävirtaan. Perhonjoen jäällä kulkee myös moottorikelkkareitti. Sijainti kartalla.  

Lupien myynti: ST1 Shell Huoltoasema Vitsari, voit myös ostaa lupasi täältä: www.kalapassi.fi
Lue myös: Kalastusrajoitukset

Hickarön kalastuslaituri
Kalastuslaituri sijaitsee Hickarössa Öjanjärven rannalla. Laiturin läheisyydessä on pysäköintialue, infotaulu, nuotiopaikka ja käymälä. Kalastuslaituri ja palvelut soveltuvat myös liikuntarajoitteisille. Alue soveltuu erinomaisesti päiväaikaiseksi taukopaikaksi ja myös melojien lähtöpisteeksi. Sijainti kartalla.  

Tarvittavat kalastusluvat: Maksettu kalastonhoitomaksu 

Potin kalastuslaituri
Kalastuslaituri sijaitsee Ykspihlajassa Lahdenperän uimarannan läheisyydessä. Laituri on Potin ja meren välisessä salmessa ja sieltä avautuu näkymä Potin pienvenesatamaan. Potin itärannalla on puistoalue, uimarannalla jätehuolto ja käymälä kesäisin sekä laiturin vieressä intotaulu. Laituri soveltuu liikuntarajoitteisille. Sijainti kartalla.  

Tarvittavat kalastusluvat: Maksettu kalastonhoitomaksu 

Lisätietoa kalastusluvista: www.metsa.fi/kalastusluvat ja www.eraluvat.fi

Uintikeskus VesiVeijari
Uintikeskus VesiVeijari

Toivosen Eläinpuisto ja Talonpojanmuseo
Toivosen Eläinpuisto ja Talonpojanmuseo
Kokkolan Golf
Kokkolan Golf

SUP-lautavuokrausta
SUP-lautavuokrausta

Ratsastusta usealla tallilla
Ratsastusta usealla tallilla
Kokkolan kaupunginkirjasto - maakuntakirjasto
Kokkolan kaupunginkirjasto - maakuntakirjasto

Uudista profiilikuvasi
Uudista profiilikuvasi

Tekstisi tulee tähän.

matkailu

Sivun alkuun