Till innehållet

Innehållsförteckning

Restauranger

Nera - Scandinavian Steak House
Nera är en blandning av nordisk avslappnande bistro och internationell Steakhouse-stämning. Denna vackra kombination återspeglas i avslappnande service, utmärkt kött och kvalitetsdrycker. Restaurangen har grundats 2018 och ligger i ett timmerhus i två våningar mitt i Neristan, den gamla delen av Karleby. Nera erbjuder även konferens- och festtjänster.
Storgatan 28
Tfn 050 3100 287
steakhouse.neras.fi

Roja Kitchen & Wine Room
I vårt kök tillagar vi maten med ett avslappnat grepp och baserat på medelhavssmaker. Glöden i våra Big Green Egg-grillar ger råvarorna en särpräglad smak. På vår meny hittar du tapas, grillade grönsaker, fisk och kött och trevliga desserter. Våra viner är en viktig del av vårt medelhavstema.
Storgatan 14
Tfn 050 5019 740
www.roja.fi

Sommarrestaurang Mustakari
Mustakari är en bit av det vackraste Karleby. Mustakari är Finlands fjärde äldsta segelsällskap och ligger vid havet, 3 km från Karleby centrum. Sommarrestaurangen Mustakari är känd för sin mat som är naturnära och lokalt producerad. Vår meny är full av lokala delikatesser och ekologiska rätter. Mustakaris havsnära läge ger fina förutsättningar för en njutningsfull upplevelse.
Mustakarivägen
Tfn 020 7808 940
www.raflaamo.fi/fi/kokkola/kesaravintola-mustakari

Pedrina´s Tex Mex Restaurant
Rejäla texmexportioner för finländsk smak! Biffar, hamburgare och tortillas. Även take away. På vår uteservering är även hundar välkomna.
Storgatan 2
Tfn 06 8314 755
www.pedrinas.fi

Kulma
Kaférestaurangen Kulma är ett mysigt vardagsrum med goda smaker i centrum av Kokkola, Mediakulma. Kom och njut av en lugn frukost, smakrik buffélunch eller Fresh salladsbar. I kafé utbudet finns färska bullar och kakor bakade av oss, och smakliga bakelser och salta delikatesser för den stora och små hungern. Vi ses i Kulma!
Strandgatan 10
Tfn 040 631 3314
Facebook: Kulma Kokkola

Halpa-Hallin Keittiö
Ingen fara om du blir hungrig under ditt butiksbesök eller semesterresa! Hamburgarmåltider, à la carte -portioner, husmanskost och kaffe med bakelse. Allt detta kan du njuta av i HalpaHallin Keittiö. Vi betjänar dig även under vardagskvällar och söndagar.
Fabriksgatan 1
Tfn 020 7182 561
www.halpahalli.fi/hh-keittio

Jukkola Fähusvind
Café och festlokal som inretts stiligt och med respekt för det gamla i en ladugård och på dess vind. Festlokalen kan hyras året runt. Konferenser och mat kan bokas för grupper. Kaj Stenvalls konstutställning 11.6–9.8.2020 varje dag förutom lördagar. Sommarcaféet är öppet samtidigt och även under sommarsöndagar fram till slutet av augusti.
Jukkolanmäentie 27, Lochteå
Tfn 0440880403
www.navetanvintti.com

Kruununvoudintalo
Traditionell mötes- och festlokal i hjärtat av Karleby. Perfekt för familjefester och fungerar även för möten tack vare separata utrymmen. Bäst för evenemang för under 50 personer. Servering ordnas av Lantbruks- och hushållskvinnorna. Reserveringar per telefon. Café Fogdestugan är öppet under sommaren 24.6–2.8 lö–sö kl. 12–16 och on kl. 14–18.
Karlebygatan 43
Tfn 040 196 4434
Facebook: Kruununvoudintalo

Amarillo
Rejäl mat och uppsluppen stämning!  Amarillos sol har lyst på Karlebys restauranghimmel sedan våren 2008. Här bjuds du på en naturlig kombination av mat i TexMex-stil, dryck och avslappnad partystämning samt stadens soligaste terrass vid torget. Karaoke bar öppet fredag och lördag fr kl 22.
Salutorget 4
Tfn 020 7808 930
www.raflaamo.fi/amarillo

Vastaranta
Njut av livet och god mat! Vastaranta erbjuder en ny twist till det traditionella finländska köket. Det är som att äta en middag hemma hos en vän - någon som tycker om att skämma bort. På Vastaranta känns vardagen som fest och fest -det är helt underbart! Öppet från september till maj.
Salutorget 4
Tfn 020 780 8950
www.raflaamo.fi

Sällskapsklubben
Restaurang Sällskapsklubben serverar smaklig lunch varje vardag kl. 11–14.30. Andra tider är restaurangen öppen på beställning. I restaurangen finns utmärkta möjligheter för konferenser och fester för såväl större som mindre grupper. Torggatan 27
Tfn  06 8312 387
www.sallskapsklubben.fi

Kokkolinna
Ett vackert hus i jugendstil mitt emot järnvägsstationen. Lunch serveras må–fr kl. 11–14.30. Övriga tider konferens- och festutrymmen för grupper på beställning. Storgatan 1 
Tfn 040 8085 557
www.kokkolinna.fi

Calle Night Club
Hetaste partystället i Karleby! Den trendiga lokalen, den ledigt rockande barpersonalen och de stiligaste kunderna i stan skapar tillsammans den unika internationella nattklubbsstämningen på Calle. På Calle uppträder också finländska stjärnartister. Vi betjänar fredagar och lördagar kl 23–04.
Salutorget 4
Tfn 06 8266 521/ 505

Rosso
Det handlar verkligen om klassiker, eftersom vi på Rosso redan i över fyrtio år har kombinerat de mest fantastiska smakerna från köken i södra och norra Europa. Under den tiden har vi hunnit skapa en och annan klassiker.
Storgatan 4
Tfn 020 7807 975
www.rosso.fi

Burger Village
Vi älskar burgare och är stolta över att kunna leverera goda, färska burgare. Nybakat bröd, egengjorda dressingar och finskt nymalet gårdskött. Självklart hittar ni även vegetariska och veganska alternativ. Vi vill erbjuda våra gäster en social-dining upplevelse, där du själv kan njuta av maten eller också dela den mellan vänner och familj. Du hittar oss i hjärtat av Karleby året om och även på sommaren i vår food-truck vid Havsparkens strand. Hoppas vi ses snart! Havsvägen 7 och Fabriksgatan 2b
Tfn 050 541 6622
www.burgervillage.fi

Rock´n Roll Diner
Restaurangupplevelse inspirerad av den Amerikanska restaurangvärlden. Den smakrika maten och den autentiska indredningen knyter allting samman. Våran personal lyser up vistelsen med sina personligheter och välkomnar både barnfamiljer och rockare. Rätterna är tillagade av finska råvaror, som har fått sig en Amerikansk twist till både biffar och hamburgare. Familjens minsta imponerar vi med våra själv tillagade köttbullar och potatismos. Restaurang Rock’n Roll Diner - Happy Days are here!
Strandgatan 9
Tfn 040 1534 335  
www.rrdiner.fi

Sommarrestaurang Wanha Elba
Wanha Elba ligger ett stenkast från centrum, alldeles intill stranden. Utöver en sal och bastu finns även fyra altaner som alla har utsikt över havet. Oberoende om solen skiner kan du njuta av våra smakfulla sommarrätter vid ljuset och havet. Öppet 30.5.–29.8.2020. Vi öppnar kl. 12 varje dag.
Sandstrandsvägen 58
Tfn 0400 866 181
www.ravintolawanhaelba.fi

Våffelcafé
Våffelcafeet & Konstbageriet är belägna i ett idylliskt museikvarter i tidigare Forsnabbas bageri. Välkomna att njuta av läckra våfflor och salladsportioner, kalla eller varma drycker samt att fynda bland konstverk!
Långbrogatan 26
Tfn 040 8428 819
www.vohvelikahvila.fi

Restaurang Villa Elba (via abonnemang)
Villa Elba är en professionell fest-, seminarie- och mötesarrangör. Under sommarmånadernas weekender dansas det ofta bröllop på Elba, men populära tillställningar är också släktträffar, barnfester med tema, födelsedagar och bastukvällar. Köket serverar även á la Carte och har A-rättigheter.
Sandstrandsvägen 60 
Tfn 050 329 4547
www.villaelba.fi

Gamla Fiskhallen
Hjärtat av torget. Gamla Fiskhallen har en modern kaférestaurang i maritim stil, ett nytt mötesplats för stadsbor, samt turistinformation och cykeluthyrning. I fiskhallen kan du njuta av färska ingredienser, lokala specialiteter och fiskrätter som namnet antyder. Under vintern fungerar Fiskhallen som en beställningsrestaurant. Du hittar oss vid hörnet av torget.
Salutorget 3
Tfn 040 8065 006
Facebook: Ravintola Coccolita

Restaurang Coccolita
Njut en utsökt frukost eller lunch på den populära restaurangen i stadshuset! På vardagar erbjuder vi en moderna nordiska buffé och ett Wicked Rabbit vegetariskt alternativ. Vi erbjuder även renoverade konferensfaciliteter. Coccolita ligger i hörnet av salutorget. Det finns gott om parkering i närheten och järnvägsstationen ligger bara 5 minuter bort. Vi är öppna vardagar 8–15, andra tider enligt överenskommelse. Välkommen!
Karleby stadshus, Salutorg 5
Tfn 040 8065 006
Facebook: Ravintola Coccolita

Café Bryggan
Ett sommarcafé i unik skärgårdsstil. Med dess närhet till havet har Café Bryggan blivit ett av de populäraste sommarcaféerna i Karleby. På den stora soliga bryggan kan du njuta av kaffe, läsk och hembakt.
Öjavägen 454, Öja
Tfn 06 8340 111, 06 8340 100, 040 3377 522
www.cafebryggan.fi

Café Tankar
Trivsamt kafé på fyrön. Frukost, sopplunch samt söta och salta smårätter. Kaféet har utskänkningsrättigheter. Kaféet fungerar också som bas för de övernattande gästerna på ön samt som en gästhamn.
Fyrön Tankar
www.tankar.fi

Merikaffila - Festscenter Amor
Merikaffila ligger vid festcenter Amor och är öppet hela sommaren.
Fest- och konferenscentret Amor ligger längs strandvägen, på en naturskön plats vid havet. Hos oss ordnar du förtjusande familjefester, mat för grupper, avslappnade företagstillställningar eller till exempel arbetsplatsmöten. Boka gammaldags vedeldad bastu, badtunna eller elbastu med tillhörande stor terrass. Sommarcaféets öppettider uppdateras på vår webbplats.
Stora Kastkoivistovägen 26
Tfn 044 2365 860
www.juhlakeskusamor.fi

Café Con Affetto
Trivsamt kafé på Storgatan bredvid Chydeniusparken. Till oss kan du komma för en kopp kaffe, hemlagade bakverk och populärt surdegsbröd som vi bakat själva. Lunch under vardagar. Vi erbjuder även catering.
Storgatan 12
Facebook: cafeconaffetto 

Café Stiina
Lunch. Varmt eller kallt, litet eller stort att äta. Bakelser, bakverk, alla världens delikatesser. Kaffe och andra drycker för alla smaker. Även glutenfria produkter och andra specialprodukter. Inbjudande uteservering. Allt gott till dig må–lö från kl. 9 på morgonen. Mitt emot biblioteket. Hjärtligt välkommen!
Fabriksgatan 8
Facebook: Cafe Stiina

Restaurang Kokkolan Golf
Hepo-Ventusvägen 2
Tfn 06 8238 600
www.kokkolangolf.fi

Pihlajan Pizzatalo ja Kahvila
Hamnsgatan 14
Tfn 044 979 2717
www.pihlajanpizzatalo.fi

Kung´s Kitchen
Långbrogatan 23
Tfn 06 8220 122

Restaurang Sigrid´s
Strandgatan 7
Tfn 040 6326 007  
www.sigrids.fi

ABC Kokkolan Heinokaari
Heinolasvängen 2
Tfn 020 7808 320
www.abcasemat.fi

Hotel Kokkola (via abonnemang)
Strandgatan 14
Tfn 06 8241 000
www.hotelkokkola.fi

Kinesiska restaurang Feeniks
Torggatan 40
Tfn 044 301 1078

Kokkolan Picante Oy
Järnvägsgatan 10
Tfn 010 3223 670
www.picante.fi

Ravintola Sibel
Kesäniementie 1, Kelviå
Tfn 06 8310 404
www.ravintolasibel.fi

Ravintolat
Njuta av maten
Nera Steak House
Nera Steak House
Roja Kitchen & Wine Room
Roja Kitchen & Wine Room
Kesäravintola Mustakari
Sommarrestaurang Mustakari
Pedrina´s Tex Mex Restaurant
Pedrina´s Tex Mex Restaurant
Kulma
Kulma

HalpaHallin Keittiö
HalpaHallin Keittiö

Jukkolanmäen Navetanvintti
Jukkolanmäen Navetanvintti

Kruununvoudintalo
Kruununvoudintalo
Tekstisi tulee tähän.

matkailu

Upp