Hyppää sisältöön

Kokkolan lasten ja nuoren kuvataidekoulu antaa kokkolalaisille 6-19-vuotiaille lapsille ja nuorille tasolta toiselle etenevää, tavoitteellista kuvataiteen opetusta.  Opetusta annetaan suomen ja ruotsin kielellä. Kuvataiteen perusopetuksessa opiskelee n. 400 lasta. Lisäksi koulu tarjoaa vuosittain avoimia kuvataidekursseja lapsille ja nuorille kuvataidekoululla ja Kälviällä.

Kuvataidekoulun opetuksessa oppilaita ohjataan luovuuteen ja tekemisen iloon sekä rakennetaan vahvaa perustaa oppilaiden taidesuhteelle. Oppilaita rohkaistaan omaan ilmaisuun, oivaltamiseen ja ajatteluun sekä visuaalisen kulttuurin tarkkaan havainnointiin.

Koulussa kasvatetaan oppilaita elinikäiseen taiteen harrastamiseen niin taiteen tekijöinä kuin kokijoina. Opetus antaa myös valmiuksia hakeutua kuvataiteen ja muun visuaalisen alan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Koulun opetus on kuvataiteen perusopetuksen laajan opetussuunnitelman perusteiden mukaista ja se perustuu lakeihin ja määräyksiin (Laki taiteen perusopetuksesta 633/1998 sekä Määräykset ja ohjeet 2017:12a)

 • Kuvataidekoulun toimisto sijaitsee Taidetalo Renlundin kiviosan 1. kerroksessa. Osoite on Kansakoulukatu 6b.

  22.4. alkaen sisäänkäynti kivipuolelle vain Katariinankadun puolelta. Lue lisää tiedotteesta.

  Palvelusihteeri Aune-Maarit Saukko 040 806 5167

  • ma-to klo 9.00-11.30 ja 12.30-15.00

  Rehtori Aija Isosaari 044 780 9526

  Iltavahtimestari Juho Klapuri 040 806 5384

  • paikalla ma-to noin klo 15.00-20.30

  Toimiston sähköposti: ktk-bks@kokkola.fi

  Turvasähköpostin lähettäminen, ohje (pdf)

 • Päätoimiset kuvataideopettajat

  Pokela Heidi, puh. 044 780 9523 tai s-posti heidi.e.pokela(at)kokkola.fi
  Turtiainen Kristiina, puh. 040 805 0825 tai kristiina.turtiainen(at)kokkola.fi

  Tuntiopettajat 2023-2024

  Granholm Tiina (perusopetus, piirustus-maalaus, laaja kuvataide), puh. 040 185 5507 tai s-posti tiina.granholm(at)kokkola.fi
  Jylhä Irma (perusopetus, keramiikka, kolmiulotteinen työskentely), puh 040 806 5327 tai s-posti irma.jylha(at)kokkola.fi

  Breilin Reetta (valokuvaus)
  Hallantie Kristiina (kuvataidekurssit Kälviällä)
  Klapuri Juho (animaatio, sarjakuva)
  Laukka Anni (grafiikka)
  Nurmivaara Emilia (animaatio, sarjakuva, valokuvaus)
  Palosaari Auli (perusopetus)
  Pohjonen Merja (keramiikka, muoto ja tila)
  Rauma Riina (grafiikka)
  Tornikoski Riina (perusopetus)
  Tyynismaa-Joukosalmi Marika (perusopetus)

 • Kokkolan kuvataidekoulun uusi logo

  Kuvataidekoulun uusi logo pohjautuu kuvataidekoulun oppilaana olleen Tuulia Ahosen toteuttamaan Sininen puu – teokseen. Teos on tehty kuvataidekoulussa opettaja Merja Pohjosen ohjauksessa. Alkuperäinen työ on toteutettu kollaasina ja teoksen materiaalina on käytetty puuta ja akryylimaalia. Logon ja sen eri versiot on Ahosen teoksen pohjalta suunnitellut ja työstänyt kokkolalainen graafinen suunnittelija ja kuvataidekoulun entinen oppilas Lotta Sundell.

  Kuvataidekoulun on osa Kokkolan seudun opistoa. Opiston logo uudistettiin opiston juhlavuoden kunniaksi vuonna 2023. Opiston tunnuksen teemana on ”opin ja ilon pisaroita”. Myös opiston logon suunnitteli Lotta Sundell. Kuvataidekoulun ja opiston tunnukset muodostavat yhdessä logoperheen sekä muotokielensä että värien käytön osalta.

  Tunnuksessa olevan puun muoto kuvastaa hyvin kuvataiteen perusopetuksen etenemistä; ensin rakentuu vahva tiedollinen, taidollinen ja ilmaisullinen runko yhteisissä perusopinnoissa ja mitä pidemmälle opinnoissa kasvetaan sitä itsenäisemmin oppilaat saavat toteuttaa itseään ja valita ilmaisumenetelmiään. Pikkuhiljaa lehdet irtoavat puusta omiin suuntiinsa kuten oppilaatkin lähtevät kohti omia unelmiaan mukanaan luovuutta, rohkeutta ja itsenäistä ajattelua.

  Virallisessa logossa käytetään sinisen värin tummuusasteita kuten alkuperäisessä teoksessa. Sinisen värin variaatiot on toteutettu Kokkolan kaupungin brändiohjeen väreillä. Kaupungin värimaailma on saanut inspiraationsa Kokkolan kaupunkikuvasta. Siinä näkyvät luonto, puistot, merellisyys, rannikkokaupunki ja vanhan kaupungin rakennusten julkisivujen väritys. Myös kuvataidekoulun logon muotokieli on linjassa Kokkolan kaupungin brändin kanssa – puussa olevat pyöreät muodot ovat kuin kaupungin tunnuksessa olevia kruununhelmiä – uskallammekin väittää kuvataidekoulun olevan yksi kaupungin helmistä. Logoa käytetään myös pyöreänä tunnuksena, silloin puu on valkoinen ja taustassa käytetään vaihtelevasti kaupungin brändin värivaihtoehtoja.

  Logosta on olemassa myös kaksi moniväristä versiota; esimerkiksi juhlien tai tapahtumien yhteydessä puu voidaan pukea väreihin kuvastamaan kuvataideharrastuksen iloa, väriä ja moninaisuutta.

  Logon uusimisen yhteydessä uudistuu myös koulun nimi – jatkossa koulu on lyhyesti ja ytimekkäästi Kokkolan kuvataidekoulu, vaikka keskittyykin edelleen lasten ja nuorten kuvataiteen opetukseen.

 • Kokkolan lasten ja nuorten kuvataidekoulu on perustettu vuonna 1982. Koulun on perustanut Ritva Kangas, joka toimi rehtorina vuoteen 2011 saakka. Toiminta alkoi kuvataidekerhoina Mäntykankaan koulun kellariluokassa. Kahdenkymmenen vuoden ajan koulu kiersi eri puolilla kaupunkia. Vuodesta 2007 lähtien toiminta on vakiintunut Taidetalo Renlundin kiviosaan.

  Lue laajempi historiikki pdf-muodossa liitetiedostosta.

  Kuvataidekoulun historiikki (pdf)

 • Kuvataidekoulu toimii Taidetalo Renlundin kiviosassa Kansakoulukadulla. Yläkerrassa on kolme monitoimiluokkaa sekä Mäntykankaan koulun tekstiiliopetusluokka.

  Lisäksi koulussa on näyttelytiloja, maalaussali sekä erilliset tilat keramiikan ja grafiikan opetukseen. Grafiikan pajaa on mahdollista vuokrata yksityiseen käyttöön.

  Lisätietoja tilojen vuokrauksesta.

 • Taidepihan rakentaminen Taidetalon Renlundin pihapiirissä on alkanut. Rakentamisen yhteydessä uudistetaan koko piha-alue ja liikennejärjestelyitä parannetaan.

  Koko Kansakoulukadun ja Pakkahuoneenkadun puoleinen piha tullaan aitaamaan eikä sinne ole pääsyä rakentamisen aikana. Vain takseilla on kulkulupa Kansakoulukadun puolelta puupuolen pyörätuolirampille. Korostamme, että aidatulle alueelle on ehdottomasti PÄÄSY KIELLETTY.

  Välitämmehän ja huolehdimmehan yhdessä turvallisuudesta. Kiitos.

  SISÄÄNKÄYNTI KIVIPUOLELLE (kuvataidekoulu)

  22.4. alkaen sisäänkäynti kivipuolelle vain Katariinankadun puolelta. Kansakoulukadun puoleinen sisäänkäynti on kokonaan suljettu rakentamisen ajaksi. Taidetalon piha-alue rauhoitetaan kokonaan autoliikenteeltä, paitsi kuvataidekoulun henkilökunnan parkkipaikat ovat Katariinankadun puoleisella pihalla. Autolla kuljetettavat oppilaat suositellaan jättämään Katariinankadun tai Pormestarinkadun varteen. Katariinankadun vastakkaiselle puolelle jätettyjen lasten ei ole turvallista ylittää tietä yksin. Huoltaja voi tarvittaessa saattaa oppilaan ulko-ovelle tai luokkatilaan.

  Huomioittehan, että Katariinankadulla on pysäköintikielto sisääntuloportin molemmin puolin. Pysäköintikiellon alue on merkitty liikennemerkein. Huolehdittehan, että liikenne ei tukkeudu eikä missään piha-alueella aiheudu vaaratilanteita.

  SISÄÄNKÄYNTI PUUPUOLELLE

  Puupuolelle sisäänkäynti tapahtuu samoin kuin ennenkin, Pormestarinkadun kautta. Vain takseilla on kulkulupa Kansakoulukadun puolelta puupuolen pyörätuolirampille.

  Kiitos yhteistyöstä – turvallisuus on välittämistä!