Hyppää sisältöön
Tyttö seisoo lukemassa kirjahyllyn edessä

Lukiokoulutus

Kokkolan kaupungin opetustoimeen kuuluu suomenkielinen päivälukio, suomenkielinen aikuislukio ja ruotsinkielinen päivälukio. Lukioiden lukuvuosi alkaa keskiviikkona 9.8.2023.

Kokkolan lukiot ovat yleislukioita. Kokkolan suomalaisella lukiolla on luonnontieteen ja teknologian erityinen koulutustehtävä. Aikuislukio vastaa yhdistelmäopintojen ja ammattilukion lukio-opinnoista sekä etälukiotoiminnasta.

 • Kaksi tyttöä nauraa, taustalla Sunti ja suihkulähde
  Kokkolan suomalainen lukio

  Yksi lukio – monta mahdollisuutta

 • Oppilaanohjaaja ja opiskelija
  Kokkolan aikuis- ja ammattilukio

  Aikuislukio tarjoaa lukiokoulutusta ensisijaisesti 18 vuotta täyttäneille. Ammattilukiossa voi suorittaa ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon.

 • Opiskelijat tunnilla
  Opiskelu lukiossa

  Luokattomassa lukiossa opiskelijan yksilöllisyys korostuu. Lisääntynyt vapaus tuo mukanaan kasvavaa vastuuta. Koulu ohjaa ja auttaa tekemään valintoja.

 • Kaksi ylioppilaslakkia
  Ylioppilastutkinto

  Ylioppilastutkintoon kuuluvat kokeet järjestetään kaksi kertaa vuodessa, syksyn tutkinto syys-lokakuussa ja kevään tutkinto maalis-huhtikuussa.

 • Kolme avattua kirjaa ja monta kirjanmerkkiä
  Opetussuunnitelmat

  Kokkolan kaupungin lukiokoulutuksen paikallinen opetussuunnitelma on laadittu kaupunkikohtaisena suomen- ja ruotsinkieliseen lukiokoulutukseen.

 • Ohjaaja neuvoo oppilasta
  Opiskelijan tuki ja opiskelijahuolto

  Erityisopetus, kouluterveydenhoito, kuraattorit ja psykologit sekä opinto- ja koulumatkatuki.

 • Suuri joukko juoksijoita juoksee puiden katveessa kameraa kohti. Juoksijoilla on numerolaput paidoissaan. Juoksijoiden joukossa on miehiä, naisia ja lapsia. Kuvan vasemmassa laidassa on aita, jonka takana on ihmisiä juoksua katsomassa.
  Urheiluakatemia

  Keski-Pohjanmaan urheiluakatemia luo mahdollisuuden joustavaan opiskelun ja urheilun yhdistämiseen.