Hyppää sisältöön

Kaupungin­valtuusto

Kokkolan kaupungin ylintä päätösvaltaa käyttää 43-jäseninen kaupunginvaltuusto. Valtuusto vastaa Kokkolan kaupungin toiminnasta ja taloudesta. Se päättää kaupungin strategisista linjauksista. Valtuusto päättää talouden ja rahoituksen perusteista sekä hyväksyy vuosittaisen talousarvion.

Valtuusto päättää hallinnon järjestämisen perusteista ja valitsee muun muassa kaupunginhallituksen ja lautakuntien jäsenet. Valtuuston tehtävät on määritelty kuntalaissa sekä hallintosäännössä.

Kaupunginvaltuuston jäsenet valitaan kunnallisvaaleilla joka neljäs vuosi.

 • Kaupunginvaltuusto kokoontuu Kokkola-salissa kerran kuukaudessa maanantai-iltaisin klo 18.00. Voit seurata kokousta verkossa oheisen linkin kautta. Linkki aukeaa kokouspäivinä 30 minuuttia ennen kokouksen alkua.

  Kaupunginvaltuuston esityslista on nähtävänä kokousta edeltävänä perjantaina kaupungin verkkosivuilla kohdassa Esityslistat ja pöytäkirjat sekä kaupunginkirjastossa ja kaupungintalon asiakaspalvelussa.

  Kaupunginvaltuuston pöytäkirja on nähtävänä tarkastuksen jälkeen, kokouksen jälkeisenä torstaina, kaupungintalon kirjaamossa sekä kaupungin verkkosivuilla.

  Kaupunginvaltuuston kokousajat syyskaudella 2021

  ma 16.8.

  ma 13.9.

  ma 11.10.

  ma 15.11.

  ma 13.12.