Hyppää sisältöön
Kypäräpäiset rakentajat tutkivat piirrustuksia

Tontit ja rakentaminen

Kokkolan kaupungilla on tarjolla tontteja sekä asukkaille että yrityksille. Rakentamiseen liittyvää ohjausta antaa rakennusvalvonta.

Kuvaaja: Mostphotos

 • Näkymä Meripuiston asuinalueelle. Keskellä kuvaa kulkee alueelle vievä asfaltoitu tie sekä pyörätie, joiden varrella kasvaa pieniä lehtipuita. Etualalla olevien puiden, valaisinpylväiden ja liikennemerkkien takana on aidattuja omakotitalojen tontteja. Kauempana näkyy myös kerrostalo. Kuvan vasemmassa laidassa, kahden omakotitalon välistä näkyy myös kaukana oleva tuulimylly.
  Tontit ja maa-alueet

  Lue lisää omakoti-, rivi- ja kerrostalotonteista sekä loma-asumiseen tai liiketoimintaan tarkoitetuista alueista!

 • Ylhäältä kuvattu näkymä Puntusharjun asuinalueesta, joka koostuu enimmäkseen omakotitaloista vihreine pihoineen. Alueen takana levittäytyy metsä ja sen takana siintää etäisenä meri.
  Rakentaminen

  Rakennusvalvonta valvoo ja ohjaa kaavoituksen toteutumista ja maankäyttö- ja rakennuslaissa määrättyjen tehtävien valmistelua ja toimeenpanoa.

 • Tukipistemittausta rannalla. Hämärtyvässä illassa otettu kuva aakealle rannalle pystytetystä GPS-paikantimesta. Taustalla siintää meri ja taivaalla pilviharson lomassa laskeva aurinko.
  Maastomittaukset

  Kaupunkiympäristön maastomittauspalvelut vastaa Kokkolan kaupungin rakennusvalvonta- ja tontinmuodostusmittauksista.

 • Ohjeita asujalle ja rakentajalle

  Vinkkejä ja linkkejä asumisen arkeen.

 • Karttaote tonttijaosta.
  Kiinteistönmuodostus

  Kokkolan kaupunki vastaa asemakaava-alueella olevien alueiden lakisääteisistä kiinteistönmuodostamistehtävistä.

 • Pino paperia.
  Karttatuotteet, otteet ja todistukset

  Kaupunkialueet -yksiköstä voi tilata rakennuslupakarttoja, muita karttatuotteita sekä kiinteistötietojärjestelmän virallisia otteita ja todistuksia.

 • Kesäinen katunäkymä Neristanista. Kuvan vasemmassa reunassa on vanhoja puutaloja, lähimpänä punainen harjakattoinen talo, jossa valkoiset ikkunanpielet. Talon seinästä lähtee metallinen varsi, jonka päässä on vanha katulyhty. Talojen edessä kulkee asfaltoitu katu.
  Osoitteet

  Osoitejärjestelmän valmistelu, toteuttamisen ohjaaminen ja pääosin myös toteuttaminen on kunnan tehtävä.