Hyppää sisältöön
Keväinen luontomaisema

Ulkoilu ja retkeily

Kokkolan ulkoilualueet ja reitistöt tarjoavat mahdollisuuden monipuoliseen retkeilyyn ja virkistäytymiseen monimuotoisissa luontokohteissa.

Kuvaaja: Mari Keiski

 • Laajalahden vehreän kasvillisuuden seassa kulkevat pitkospuut.
  Ulkoilureitit ja luontopolut

  Kokkolan ulkoilualueet ja reitistöt tarjoavat mahdollisuuden monipuoliseen retkeilyyn ja virkistäytymiseen monimuotoisissa luontokohteissa.

 • Musta tulisija, jossa palavia, tummaksi hiiltyneitä polttopuita.
  Taukopaikat

  Kokkolan ulkoilureiteillä ja niiden ympäristössä on useita eritasoisia laavuja, kotia ja nuotiopaikkoja, jotka palvelevat taukopaikkoina ympärivuotisesti…

 • Laajalahden luontopolkua. Etualalla puu, jossa kasvaa kääpä. Taustalla pitkospuut ja vehreä ympäristö.
  Ulkoilukartat

  Ladattavat karttalehdet Kokkolan retkeilyreiteistä ja taukopaikoista.

 • Laajalahdessa, merenrannalla sijaitseva puurakenteinen lintutorni kohoaa harmaata taivasta vasten. Vasemmalla edessä on puinen opastekyltti, jonka takana korkeita lehtipuita.
  Lintutornit

  Kokkolan monipuoliseen linnustoon pääsee tutustumaan parhaille lintupaikoille rakennetuista lintutorneista, lintulavoista ja lintupiiloista.

 • Ihminen pyörätuolissa, jonka selustassa roikkuu reppu. Kuva on rajattu ja siinänäkyy pyörätuolin takapyöriä ja ihmisen käsi.
  Esteettömät reitit videolla

  Laajalahden ja Trullevin vaativat esteettömät reitit kuvattuna videolla.

 • Kehittämishankkeet

  Täällä voit tutustua ulkoiluun ja retkeilyyn liittyviin kehittämishankkeisiin ja niiden vaiheisiin. Luontoliikunta- ja retkeilyreittiselvitys toimii…

 • Nainen ja mies pyöräilevät pyörätietä pitkin. Hieman edempänä ajava nainen on pukeutunut raidalliseen tunikaan, farkkuihin ja valkoisiin tennareihin. Taaempana tuleva mies on pukeutunut farkkuihin ja tummansiniseen huppariin, joka on osittain auki. Kummallakin on pyöräilykypärä päässään. Nainen katsoo hymyilevään mieheen päin. Taustalla näkyy vehreitä lehtipuita.
  Pyöräile Kokkolassa

  Pyöräile Kokkolassa kampanja 1.5. -30.9.2024

 • Kalliolle meren rantaan on jätetty siimaa.
  Retkietiketti

  Kokkolan retkeilyreiteillä noudatetaan roskattoman retkeilyn periaatteita. Tämä tarkoittaa sitä, ettei retkeilijästä jää luontoon jälkeäkään….

 • Synkkä ja sumuinen koivikko. Koivujen juurella kasvaa syksyn kellastamaa heinää.
  Turvallisuus retkeilyssä

  Turvallisuuteen on hyvä kiinnittää huomiota kaikilla retkillä. Erityisesti turvallisuusohjeisiin on syytä tutustua suunniteltaessa pidempiä retkiä.