Hyppää sisältöön
Näkymä istutuksia täynnä olevalle Tehtaankadulle. Kuvan keskellä on kukkia tulvillaan oleva suuri kukkaruukku, jonka keskeltä nousee musta, metallinen, moneen eri suuntaan viittova opaskyltti.

Kaupunkisuunnittelu

Kaupunkisuunnittelu huolehtii maankäyttö- ja rakennuslain mukaisista kaavoitustehtävistä, kaupungin liikennesuunnittelusta sekä katujen, puistojen ja viheralueiden sekä muun kunnallisteknisen rakentamisen suunnittelusta.

Yhteystiedot

 • Kaavoitus­katsaus

  Kaavoituskatsaus tiedottaa kaavahankkeista ja maankäytön suunnitelmista yleispiirteisesti.

 • Lintuperspektiivistä otettu kuva meren ympäröimästä Ohtakarista ja sen venesatamasta. Etualalla näkyy pieni palanen hiekkarantaa sekä Ohtakariin vievä kapea tie. Ohtakarin venesataman takana kasvaa metsää.
  Yleiskaavoitus

  Yleiskaava on kunnan yleispiirteinen maankäytön suunnitelma.

 • Yläviistosta otettu kuva, jonka etualalla on vanha vesitorni ja sen vieressä oleva Vartiolinna. Taustalla levittäytyy kaupunkinäkymä meren suuntaan
  Asemakaavoitus

  Asemakaava on yksityiskohtainen suunnitelma siitä, mitä ja millä periaatteella alueella rakennetaan ja miten aluetta muutoin käytetään.

 • Ilmasta kuvattu näkymä Tehtaankadun liikenneympyrästä ja sen lähialueesta teineen ja rakennuksineen. Hieman kauempana, liikenneympyrästä erkaantuvan Torikadun keskellä seisoo Kokkolan vanha vesitorni.
  Liikenne­suunnittelu

  Liikennesuunnittelu on osa maankäytön suunnittelua, joka sisältää ajoneuvoliikenteen verkkojen, kaupungin katujen, joukkoliikenteen sekä kävely- ja…

 • Mies ja kaksi lasta polkevat polkupyörillään kesäistä Suntin rantaa pitkin. Mies ajaa edellä reppu selässään ja lapset tulevat hänen perässään. Kaikilla on pyöräilykypärät päässään ja lähimpänä kameraa olevalla tytöllä on yllään vaaleanpunainen, raidallinen mekko. Miehellä ja toisella lapsella on yllään shortsit ja t-paita. Pyöräilijöiden ympärillä on runsaasti vehreitä lehtipuita ja taustalla olevan Suntin toisella puolella näkyy puistonpenkki.
  Infrasuunnittelu

  Kaupunkisuunnittelu vastaa kaupungin katujen ja yleisten alueiden rakentamisen suunnittelusta. Suunnitelmia laaditaan vuosittaisen talousarvion mukaisesti.

 • Näkymä vehreältä Tehtaakadulta. Etualalla kukkaistutuksia sekä istuvaa naista esittävä teräslankaveistos. Taaempana lisää kukkaistutuksia sekä katua reunustavia puita.
  Vihersuunnittelu

  Viheraluesuunnittelun tehtävänä on puistojen, leikkialueiden, kaupungin kiinteistöjen pihojen ja muiden viheralueiden suunnittelu.

 • Näkymä istutuksia täynnä olevalle Tehtaankadulle. Kuvan keskellä on kukkia tulvillaan oleva suuri kukkaruukku, jonka keskeltä nousee musta, metallinen, moneen eri suuntaan viittova opaskyltti.
  Nimistöasiat

  Nimistötiimi on kaupunkiorganisaation yhteistoiminnallinen tiimi kaupungin katujen, kaupunginosien ja asuntoalueiden nimistöasioita varten.

 • Kehittämishankkeet

  Nyt käynnissä ovat Kauppatorin, Urheilupuiston ulkoalueiden ja Lataamon alueen suunnittelut. Lue lisää!