Hyppää sisältöön
Katunäkymä Torikadulta. Kadun molemmin puolin on korkeita rakennuksia ja kadulla paljon autoja sekä pyöräilijöitä.

Kadut ja liikenne

Sujuva liikenne, katujen rakentaminen ja kunnossapito vaikuttavat merkittävästi asumisviihtyvyyteen ja palvelujen saavutettavuuteen. Kokkolassa on hyvät mahdollisuudet liikkua jalan tai pyöräillen.

 • Pohjolan Matkan bussi Kokkolan paikallisliikenteen uudessa vihreässä värissä.
  Joukko- ja palveluliikenne

  Kaupungista on nopeat junayhteydet sekä etelään että pohjoiseen. Kaupungissa toimii koko taajama-alueen kattava kaupunkiliikenne.

 • Halkokarin liikenneympyrän rakennustyömaa kesällä. Kuvan vasemmassa laidassa on tien varteen pysäköity kuorma-auto ja sen takana työmaa, jossa työntekijöitä ja työntekoon tarvittavaa kalustoa.
  Katujen ja kuntatekniikan rakentaminen

  Katujen ja kuntatekniikan rakentamisen tehtävänä on huolehtia kaupungin kunnallistekniikan rakentamisesta ja urheilu- ja liikuntapaikkojen rakentamisesta.

 • Katunäkymä Kustaa Aadolfinkadulta. Kuvan etualalla kulkee kaksisuuntainen tie, jossa kulkee useita autoja. Kuvan oikeassa reunassa, tien takana näkyy monenvärisiä rintamamiestaloja ja niiden pihoissa kasvavia lehtipuita.
  Katujen kunnossapito

  Katujen kunnossapidon tarkoituksena on pitää katu tyydyttävässä kunnossa ajoneuvoliikennettä, jalankulkijoita ja pyöräilyä varten.

 • Katualue aidattuna kerrostalon edestä työmaan vuoksi. Työmaa-aitojen sisällä kaivinkone.
  Lupa-asiat

  Katujen, jalkakäytävien ja pyöräteiden sekä viheralueiden käyttö muuhun kuin niiden suunniteltuun käyttöön on luvanvaraista.

 • Storkohmon maankaatopaikka korkealta ilmasta kuvattuna. Maankaatopaikan ympärillä on laaja metsäalue.
  Maankaatopaikka

  Maankaatopaikka on kaupungin ylläpitämä alue, johon voi tuoda puhdasta maa-ainesta maksua vastaan.

 • Näkymä Isokadulta, jossa molemmilla puolin katua matalia kerrostaloja. Kerrostalojen katutasossa on liiketiloja ja ylemmissä kerroksissa asuntoja. Kadun keskiosa on tehty mukulakivistä ja sen reunamilla on pysäköintipaikkoja kadun molemmin puolin. Taustalla etäisenä näkyy Mannerheiminaukio.
  Pysäköinti

  Pysäköinninvalvonnan tehtävänä on valvoa ajoneuvon pysäyttämistä, pysäköimistä ja joutokäyntiä koskevien sääntöjen ja määräysten…

 • Sunti ja sen molemmilla puolilla olevia venevajoja sekä laitureissa kiinni olevia veneitä.
  Vesiliikenne

  Kokkolan kaupungilla on yli 300 vuokrattavaa laituripaikkaa, joista puolet sijaitsee Kälviän ja Lohtajan pienvenesatamissa.

 • Hiekkatie metsämaisemassa.
  Yksityistiet

  Yksityistiet ovat yksityisten kiinteistönomistajien ja muiden tieosakkaiden ylläpitämiä teitä.