Hyppää sisältöön
Vaalea hevonen ja kaksi naista

Ympäristöterveys ja eläimet

Ympäristöterveydenhuollon tehtäviin kuuluu valvoa ihmisen terveyteen vaikuttavaa elinympäristöä sekä eläinten terveyttä ja hyvinvointia.

Ympäristöterveydenhuolto vastaa mm. asumisterveyden, elintarvikkeiden, tupakkalain, talous- ja uimavesien valvonnasta sekä eläinsuojelusta ja eläinlääkäripalveluiden järjestämisestä.

Keski-Pohjanmaan ympäristöterveydenhuolto vastaa näistä tehtävistä Kokkolan ja Kannuksen kaupungeissa sekä Kaustisen, Halsuan, Vetelin, Perhon, Toholammin, Kruunupyyn ja Lestijärven kunnissa.

Lintuinfluenssa – toimi näin
 • Katunäkymä Kustaa Aadolfinkadulta. Kuvan etualalla kulkee kaksisuuntainen tie, jossa kulkee useita autoja. Kuvan oikeassa reunassa, tien takana näkyy monenvärisiä rintamamiestaloja ja niiden pihoissa kasvavia lehtipuita.
  Asumisterveys

  Terveydensuojelulain (763/1994) mukaan asunnon ja muun sisätilan sisäilman puhtauden, lämpötilan, kosteuden, melun, ilmanvaihdon, valon, säteilyn ja muiden…

 • Värikäs salaattiannos lasikulhossa pöydällä.
  Elintarvikkeet

  Elintarvikealan toimija on aina vastuussa valmistamiensa tai myymiensä elintarvikkeiden turvallisuudesta sekä niistä asiakkaille annettavista tiedoista….

 • Ruskea, tuuheaharjainen suomenhevonen kesäisellä ja tuulisella pellolla. Hevonen seisoo paikoillaan ja on kääntänyt päänsä kameraa kohti. Hevosen vieressä kasvaa korkeaa heinää ja peltoaukean taustalla on tuuhea metsä.
  Eläimet

  Ympäristöterveydenhuolto vastaa eläinsuojelusta sekä peruseläinlääkäripalveluiden ja ympärivuorokautisen päivystyksen tarjoamisesta tuotanto-,…

 • Katunäkymä Torikadulta. Kadun molemmin puolin on korkeita rakennuksia ja kadulla paljon autoja sekä pyöräilijöitä.
  Terveydensuojelu

  Terveydensuojelua ohjataan terveydensuojelulain avulla. Terveydensuojelulain tarkoituksena on ihmisten terveyden ylläpitäminen ja edistäminen.

 • Naisen käsi on torjuvasti pystyssä miehen käden tarjoamaa tupakka-askia kohden.
  Tupakka ja nikotiinivalmisteet

  Tupakkatuotteiden ja nikotiininesteiden vähittäismyyntiin tarvitaan lupa myyntipaikan sijaintikunnan ympäristöterveydenhuollolta.

 • Vauva sukeltaa uima-altaassa.
  Uimavesi

  Terveydensuojeluviranomainen valvoo säännöllisesti yleisten uimaloiden, uimahallien, uimarantojen, kylpylöiden sekä yleisten virkistymis-, kuntoutus- ja…

Ota yhteyttä

yterveys@kokkola.fi