Hyppää sisältöön
Kaksi aikuista ja kolme lasta lainaamassa kirjoja kirjastossa. Kirjastovirkailija istuu tiskin takana ja lainaa kirjat.

Kirjasto

Kokkolan kaupunki tarjoaa kirjastopalveluja pääkirjastossa ja kirjastoautossa sekä viidessä lähikirjastossa: Koivuhaan, Kälviän, Lohtajan, Ullavan ja Rahkosen kirjastossa.

Kuvaaja: Tomi Hirvinen

Kuntien yhteinen E-kirjasto on avautunut!

E-kirjaston kautta e-kirjat, äänikirjat ja digilehdet ovat saatavilla yhdestä ja samasta sovelluksesta. E-kirjastosta löytyy e- ja äänikirjoja suomeksi ja ruotsiksi, heinäkuuhun mennessä myös  englanniksi ja muilla kielillä. Kokoelma kasvaa joka viikko. E-kirjastossa on laaja valikoima kotimaisia aikakauslehtiä.

Vaikutukset Anders-kirjastojen e-aineistoihin

E-kirjat ja e-lehdet löytyvät jatkossa E-kirjastosta ja vanhat palvelut poistuvat käytöstä. Kirjastoilla ei ole resursseja tarjota useita päällekkäisiä palveluita.

Hyvä tietää uudesta E-kirjastosta

E-kirjastoa voi toistaiseksi käyttää vain puhelimelle tai tabletille ladattavalla sovelluksella. Lataa E-kirjasto -sovellus omasta sovelluskaupasta.

Sovelluksen käyttö aloitetaan vahvalla tunnistautumisella. Jos ei ole mahdollisuutta vahvaan tunnistautumiseen, kirjastossa voidaan rekisteröidä palvelun käyttäjäksi, kun palveluntarjoaja saa ko. ominaisuuden käyttöön.

Asiakkaan E-kirjaston käyttöoikeus perustuu siihen, onko oma kotikunta liittynyt E-kirjastoon. Jos oma väestörekisterin mukainen kotikuntasi ei ole liittynyt E-kirjastoon, et voi käyttää E-kirjaston palveluita. Kaikki Anders-kunnat liittyvät mukaan E-kirjastoon.

Lisätietoa osoitteesta: e-kirjasto.fi

Tapahtumat kirjastoissa

 • Hiiri Hätä Houtu kaupunginkirjastossa tiistai 6.8. kello 10

  Hiiri Hätä Houtu on hiiri suoraan satukirjasta! Hätä Houtu ottaa lapset esitykseen mukaan ja yhdessä käsitellään toiminnallisesti teemoja, joita ovat mm. vahvuudet sekä positiivinen ja halitajuinen ilmapiiri.

  Esityksen kesto 30 minuuttia ja se sopii 4-10 –vuotiaille. Esitys kirjaston patiolla, sateen sattuessa sisällä tapahtuma-alueella. Tervetuloa!

  Kuva: Jenni Rättyä

 • Heikki Säätelän juhlanäyttely Lohtajan kirjastossa 2.7.-30.8.

  Heikki Säätelän 90-vuotisjuhlavuosinäyttely
  Lohtajalaista sielunmaisemaa akvarelli-, guassi-, pastelli- ja öljyvärimaalauksin Lohtajan kirjastossa 2.7.-30.8.
  Näyttelyn yhteydessä myynnissä myös tauluista teetettyjä postikortteja. Tervetuloa!