Hyppää sisältöön
Kaksi aikuista ja kolme lasta lainaamassa kirjoja kirjastossa. Kirjastovirkailija istuu tiskin takana ja lainaa kirjat.

Kirjasto

Kokkolan kaupunki tarjoaa kirjastopalveluja pääkirjastossa ja kirjastoautossa sekä viidessä lähikirjastossa: Koivuhaan, Kälviän, Lohtajan, Ullavan ja Rahkosen kirjastossa.

Kuvaaja: Tomi Hirvinen

Kuntien yhteinen E-kirjasto on avautunut!

E-kirjaston kautta e-kirjat, äänikirjat ja digilehdet ovat saatavilla yhdestä ja samasta sovelluksesta. E-kirjastosta löytyy e- ja äänikirjoja suomeksi ja ruotsiksi, heinäkuuhun mennessä myös  englanniksi ja muilla kielillä. Kokoelma kasvaa joka viikko. E-kirjastossa on laaja valikoima kotimaisia aikakauslehtiä.

Vaikutukset Anders-kirjastojen nykyisiin e-aineistoihin

Lehdet:

 • ePressin etälehdet ovat käytössä 31.5.2024 asti. Huom: Keskipohjanmaa- ja ÖT-lehtiä ei voi tämän jälkeen enää lukea etänä!
 • ePressin kirjastoissa luettavien sanomalehtien käyttöön ei tule muutoksia.
 • PressReaderin käyttöön ei tule muutoksia.

E-kirjat ja äänikirjat:

 • Ellibs on käytössä 30.6.2024 asti. Uutta aineistoa ei ole hankittu tammikuun jälkeen.
 • Biblio on käytössä 31.5.2024 asti.

Elokuvapalvelut:

 • Cineast-palvelun käyttöön ei tule muutoksia.

Musiikkipalvelut:

 • Naxos-palvelun käyttöön ei tule muutoksia.

Hyvä tietää uudesta E-kirjastosta

E-kirjastoa voi toistaiseksi käyttää vain puhelimelle tai tabletille ladattavalla sovelluksella. Lataa E-kirjasto -sovellus omasta sovelluskaupasta.

Sovelluksen käyttö aloitetaan vahvalla tunnistautumisella. Jos ei ole mahdollisuutta vahvaan tunnistautumiseen, kirjastossa voidaan rekisteröidä palvelun käyttäjäksi.

Asiakkaan E-kirjaston käyttöoikeus perustuu siihen, onko oma kotikunta liittynyt E-kirjastoon. Jos oma väestörekisterin mukainen kotikuntasi ei ole liittynyt E-kirjastoon, et voi käyttää E-kirjaston palveluita. Kaikki Anders-kunnat liittyvät mukaan E-kirjastoon.

Lisätietoa osoitteesta: e-kirjasto.fi

Tapahtumat kirjastoissa

 • Kälviän barokkileirin soittajia ja laulajia vierailee kirjastossa

  Kälviän barokkileirin soittajia ja laulajia vierailee kirjastossa keskiviikkona 3.7. klo 13 ja tarjoaa kuulijoille pienen lounasmusiikin. Barokkileiri on muotoutunut pääasiassa aikuisten harrastajien, ammattiopiskelijoiden ja musiikin ammattilaisten kohtaamispaikaksi. Tervetuloa kuuntelemaan hetkeksi barokkimusiikin säveliä! Lisää tietoa barokkileiristä ja muista barokkikonserteista: www.barokkileiri.fi

 • Taidot kohtaa

  Lasten ja aikuisten Taito käsityökoulun kevätnäyttely 6.-28.5. pääkirjastossa

  Taidot kohtaa mm. värien ilotteluna värjäyksessä ja kankaanpainannassa. Huovutusta ja villan muuntuminen langaksi itsevuolemalla värttinällä. Puutöiden ja punonnan yhdistämistä huonekaluiksi. Koreja paperista, farkusta ja rottingista kestävän kehityksen näkökulmasta.

  Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn!

 • Paikan tuntu

  Marjaana Hinkan taidenäyttely kaupunginkirjastossa 3.-30.5.2024.

  Taidenäyttelyni kertoo paikoista, jotka ovat tavalla tai toisella vaikuttaneet minuun. Koetut paikat tuntuvat; niissä on oma haju, valo, äänet, tekeminen, muistot, ihmiset ja eläimet.

  Eniten minussa tuntuva paikka on harvaan asuttu maaseutu. Keväällä eniten tuntoja ja tekemistä herättävä tapahtuma on karitsointi. Maaseudulla ja lampurina maatilalla on omat vuodenkiertoon liittyvät työt, jotka ruumiillistuvat ja ovat merkittävä osa paikan tuntua. Mutta miltä paikka tuntuisi ilman lampaita? Entä miltä paikkana tuntuu tyhjille jäänyt mielisairaala? Millainen paikan tuntu tekee kodin?

  Paikan tuntu -näyttely pohtii paikkoja tiloina, joissa nykyisyys nivoutuu erottamattomaksi osaksi aikaisempia tapahtumia. Mennyt aika ja tapahtumat ovat osa paikkaa, niitä on mahdotonta sivuttaa. Taidenäyttelyssäni on pieniä palasia paikan tunnusta.

  Paikan tunnun on kuvattu muodostuvan kokemusten kautta kaikkia aisteja käyttämällä. Merkityksellisten paikkakokemusten muodostumisessa on korostettu muiden ihmisten merkitystä eli sosiaalista ympäristöä. (Mm. Tuan, Yi-Fu & Hay Robert)

 • час українських казок – Ukrainankielinen satutunti

  Ukrainankielinen satutunti kaupunginkirjastossa kerran kuukaudessa kello 17.

  keskiviikko 28.2.
  keskiviikko 27.3.
  keskiviikko 24.4. – Peruttu!
  keskiviikko 29.5.

  Vapaa pääsy. Tervetuloa!

 • Lautapelikerho

  Lautapelikerho kaupunginkirjastossa lauantaina 27.4. ja 25.5. kello 9-15.

  Kaikille lautapelaamisesta innostuneille avoin ja ilmainen lautapelikerho kokoontuu Lukuseuran huoneessa. Vetäjänä toimii Daniel Westman.

  Tarjolla on pelattavaa kaikille, aloittelijasta harrastajaan. Tervetuloa pelaamaan!

 • Språkcafé på lätt svenska

  Kaupunginkirjastossa keskiviikko 21.2., 20.3., 24.4. ja 22.5. kello 17.30-19.

  Tapaamme kerran kuukaudessa: juomme kahvit ja keskustelemme selkoruotsiksi.

  Vapaa pääsy. Tervetuloa!