Hyppää sisältöön

Kesänavaus museopihoilla 2024

Tervetuloa viettämään Kokkolan kesänavausta, joka tänä vuonna järjestetään museopihoilla!
Päivä alkaa lastenohjelmalla museokorttelissa (klo 11.00 – 14.00) ja jatkuu Roosin pihan puolella musiikkiesityksillä (klo 14.00 – 17.00).

Tapahtumaa valvoo hulvattomat Gorillapoliisit, joiden katuteatteriesityksen voi kokea pitkin päivää, kummallakin piha-alueella.

Koko ohjelma lisätietoineen löytyy alta.

Museokortteli klo 11.00 – 14.00

 • Kesämusaralli
  klo 11.00

  Tule laulamaan, tanssimaan, hyppimään ja oppimaan. Mukaan tarvitset vain iloisen mielen – tervetuloa!

  Tanssiesitys ja -työpaja
  klo 12.00

  Pohjanmaan tanssin aluekeskuksen aluetaiteilija Jussi Hanhirova työskentelee taiteen, tieteen ja teknologian kohtaamispisteessä, ja kehittää menetelmiä, joilla mahdollistaa uusimman teknologian vuorovaikutus nykytanssin kanssa. Inhimillisen tanssin ja laskennallisten algoritmien kohdatessa tekoäly toimii uusien innovaatioiden mahdollistajana tarjoten uusia työkaluja koreografisen työskentelyn avuksi.

  Jussi Hanhirova kiertää touko- ja kesäkuun vaihteen tienoilla Pohjanmaan kunnissa työpajattamassa ja esiintymässä mitä moninaisimmille yleisöille.

  Kesämusaralli
  klo 13.00

  Tule laulamaan, tanssimaan, hyppimään ja oppimaan. Mukaan tarvitset vain iloisen mielen – tervetuloa!

 • Nikkarointipaja
  11.00 – 14.00 (nonstop)

  Nikkarointipajassa valmistetaan puutarhan hyödyllisille ötököille hyönteishotelli. Työpaja toimii nonstop-periaatteella ja soveltuu perheille (Huom. Aikuisen oltava mukana).

  Samalla voit tutustua Kiepin kokoelmiin sekä Jani Ylikankaan Faabelimetsän pyyt -valokuvanäyttelyyn.

  Huom. Työpaja vain suomeksi.

 • Taidepaja
  11.00 – 14.00 (nonstop)

  Taidepajassa pääset loihtimaan värikkäistä jäätelötikuista kaksi- ja kolmiulotteisia luomuksia. Työpajan ohjaa Elina Försti, jonka Näin se on nähtävä! -näyttelyssä voit samalla piipahtaa Näyttelyhallilla. Työpaja toimii nonstop-periaatteella ja soveltuu kaikenikäisille.

  Huom. Työpaja suomeksi ja ruotsiksi.

Roosin talo klo 14.00 – 17.00

 • Duo Peltokurki
  14.00

  Ahkerasti keikkaillut duo Peltokurki tarjoaa tunteisiin vetoavaa sielukasta poplaulelmaa pohjoisesta. Symbioottisen tekijäkaksikon, Anna Peltomaan ja Emma Kurkisen, taika perustuu vahvoihin lauluharmonioihin ja kykyyn tarkastella maailmaa herkkyyden kautta. Musiikissa yhdistyvät lyyrisyys ja voima. Peltokurjen esikoisalbumi julkaistiin maaliskuussa 2021 ja parhaillaan duo työstää toista pitkäsoittoaan, joka julkaistaan syksyllä 2024.

  Rappanä
  15.00

  Kaikki alkoi Kiviniityn koulun yläasteelta ja tiernapojat-esityksestä, josta Aku, Heiska ja Teemu tekivät ainutlaatuisen rap-version. Tänä vuonna tämä paikallinen kolmikko viettää rap-yhtyeensä Rappänän 30-vuotisjuhlia.

  Jesse Kaikuranta
  16.00

  Jesse Kaikuranta on kotimainen, Kokkolassakin asunut pop-artisti, jonka levollinen ääni ja valtavat hitit ovat valloittaneet suomalaisten sydämiä jo yli kymmenen vuotta. Keväällä 2024 artistin uusi single Tuu tuu tupakkarulla näyttää artistista täysin uuden, elektronisemman puolen.


  Jokainen esitys kestää 40 min.

 • Opastukset
  14.40 ja 15.40

  Opastetuilla kierroksilla pääset kuulemaan Ja se sota oli kauhia -näyttelystä ja Roosin talon historiasta.

 • Pop up -pizzavaunu: Hungro Pizza
  Hungro Pizzan vaunu tarjoilee napolilaistyylistä pizzaa ja kylmiä juomia.

  Grafiikkamyynti
  Taidekoulun kasvatti Alexander Granqvist on paikalla myymässä töitään.

Gorillapoliisit
klo 11.00 – 17.00 (molemmat pihat)

Kuuman Ankanpoikasen innokkaanpulskeat Gorillapoliisit huolehtivat Kokkolan kaupungin järjestyksestä ja viihtyvyydestä kesänavauksessa museopihoilla.

Gorillapoliisit ovat pehmeänpuoleisia, lapsekkaita ja hyvin virkaintoisia. Heidän toimenkuvaansa kuuluu kiivasta salapoliisitoimintaa, huumekoiran elvytysyrityksiä, pidätyksiä, hienostuneita teekutsuja sekä keskittynyttä kolmipyöräilyä.

Huippusuosittu katuteatteriesitys on hellyttävä, yllättävä ja hämmentävän hauska. Se osoittaa, että paikalla oleva virkavalta voi saada aikaan puhdasta iloa.

Kielet: sanaton
Ikäryhmät: +3
Konsepti ja toteutus: Kuuma Ankanpoikanen

Juliste ohjelmasta
Kesänavaus museopihoilla: Ohjelmajuliste