Olet tässä

Kokkolan kaupunkiliikenne uudistuu 1.7. alkaen

23.6.2020

Pohjolan Matka / Antti Kangas Oy aloittaa Kokkolan kaupunkiliikenteen liikennöinnin heinäkuussa 2020.

Liikennöinti aloitetaan kesäliikenteen vuoroilla RL 4 Meritulli ja RL 5 Koivuhaka –aikatauluyhdistelmän mukaisesti maanantaista perjantaihin. 

Normaali vuorotarjonta käynnistyy koulujen alkaessa 12.8., jolloin liikennöidään kaupunkialueen viidellä runkolinjalla ja neljällä perusyhteysreitillä. Reittejä suunniteltaessa on huomioitu kaupungin joukkoliikennekyselyssä esille nousseita toiveita. Runkolinjan reiteillä siirrytään vuoden loppuun mennessä matalalattiabusseihin, mikä osaltaan parantaa eri asiakasryhmien matkustusmukavuutta.

Liput ja kuukausikortit

Kaikille vuoroille voi ostaa kertalippuja, ladata arvolippuja tai matkustaa 30 päivän kaupunkilipulla. Kerta- ja kausiliput saa mobiililippuna vuoden 2021 alusta lähtien. Linja-autoaseman Matkahuolto palvelee lippuasiakkaita. Alempi hinta koskee eläkeläisiä, opiskelijoita sekä 7-15 vuotiaita lapsia ja nuoria.

Lippuhinnat:                    

kertalippu                                                 3,50 € / 2,50 €

arvolippu ladatulla tuotteella                2,50 €

30 päivän kaupunkilippu                        60 € / 50 €

                    

Normaali vuorotarjonta 12.8. alkaen

Elokuusta alkaen käytössä on yhteensä viisi runkolinjaa ja neljä perusyhteyttä. Runkolinjat kattavat keskusta-alueen ja kaupunginosien välisen liikenteen, ja perusyhteydet täydentävät liikkumista keskusta-alueen ulkopuolelta. Linja-autoasema toimii kaikkien vuorojen solmu- ja vaihtopysäkkinä.

Runkolinjat

RL 1 Kaustari

Reitti kulkee linja-autoaseman ja Kaustarin välillä. Pysäkkejä on muun muassa Heinolankaaressa, Isokylässä ja Kirkonmäellä. Reitti mahdollistaa muun muassa asioinnin Heinolankaaren liikkeissä.

RL 2 Rödsö – Rytimäki

Reitti kulkee linja-autoaseman ja Rödsön välillä.Tällä reitillä pysäkkejä on mm. Puntuksessa ja Rytimäellä.

RL 3 Halkokari

Halkokarin reitti kulkee linja-autoasemalta kampusalueelle, Pensarinmäkeen, Kaarlelankadulle ja Halkokarintielle. Pysäkkejä on muun muassa VesiVeijarin ja Jäähallin edustalla.

RL 4 Meritulli

Uusi Meritullin reitti liikennöidään keskustasta Kiviniityn ja sairaala-alueen kautta Meripuiston tuntumaan. Reitillä pääsee niin asuntomessualueelle kuin Kiviniityn koululle ja Soiten palvelujen äärelle.

RL 5 Koivuhaka

Reitti kulkee keskustasta Energiatien ja Mesilän kautta Koivuhakaan ja edelleen Ykspihlajaan.


Perusyhteydet

PY 16 Bodö liikennöi välillä keskusta – Öja.

PY 17 Vitikka – Vitsari – Kirilahti liikennöi keskustasta aina Vessintielle, Rimmiin ja Linnusperään saakka. Yhteys palvelee myös Jokilaakson koulun oppilasliikennettä.

PY 18 Kotkamaa yhdistää keskustan ja Kotkamaan alueen.

PY 19 Sokoja kulkee keskustasta Sokojaan.


Lisätiedot liikenteestä

Puhelimitse 0201 303 565 tai 0201 303 567 sekä sähköpostilla bussit.kokkola@pohjolanmatka.fi.

Vastuullinen liikennöitsijä Pohjolan Matka/Antti Kangas Oy.

Sivun alkuun

Päivitetty 23.6.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta