Hyppää sisältöön

Kaupungintalo

Kokkolan kaupungintalo sijaitsee kauppatorin pohjoispuolella, Suntin rannalla. Kaupungintalon rakennustyöt käynnistyivät syyskuussa 1978 ja rakennus valmistui toukokuussa 1980. Lähtöajatuksena oli keskittää 18 eri toimipisteessä toimineet kaupungin virastot ja toimistot samoihin tiloihin.

Rakennuksen pääsuunnittelijana toimi arkkitehtitoimisto Castrén – Jauhiainen – Nuuttila. Kaupungintalo on rakennettu pitkälti elementtitekniikkaa käyttäen. Rakennuksen julkisivut ovat valkosementistä valmistettuja, strukturoituja betonielementtejä.

Valmistuessaan kaupungintalon bruttoala oli 10 800 m², josta toimistopinta-alaa oli noin 3 700 m². Kokonaistilavuus oli 45 800 m³. Vuonna 2002 rakennettiin Kokkola-sali sekä Gamlakarleby-aula ja sitä ympäröivät kokoushuoneet. Samalla ravintolaa laajennettiin.

Kaupungintalo peruskorjattiin vaiheittain 2014−2020. Peruskorjaus valmistui helmikuussa 2020. Nykyisellään kaupungintalon bruttoala on 11 800 m² ja tilavuus 48 000 m³.

Peruskorjauksen myötä kaupungintalon asiakaspalvelu-, näyttely- ja ulkopuolistenkin käytössä olevat kokoustilat sijoittuvat ensimmäiseen kerrokseen. Muut kaksi kerrosta on varattu henkilökunnan työskentelytiloiksi, joissa tilat on muutettu monitilatoimistoksi.

Kaupungintalolla on pysyvästi työtiloja yli 250 työntekijälle sekä useille määräaikaisesti tai ajoittain talossa käyville kaupungin työntekijöille.

Peruskorjauksen arkkitehti- ja pääsuunnittelu sekä sähkösuunnittelu on toteutettu kaupungin omana työnä.

Kaupungintalon kokoustilat

Kaupungintalon ulkopuolistenkin käytössä olevat kokoustilat sijaitsevat kaupungintalon ensimmäisessä kerroksessa. Ne on uudistettu tekniikkaa myöten kaupungintalon peruskorjauksen yhteydessä, joka valmistui 2020.

Kokkolan Matkailu Oy:stä saat lisätietoja niin kaupungintalon kuin Kokkolan muistakin kokous-, kongressi- ja seminaarimahdollisuuksista.