Olet tässä

Liikenneyhteydet

Kokkola sijaitsee Keski-Pohjanmaalla, pituussuunnassa keskellä Suomea, Pohjanlahden rannalla. Kokkolasta on hyvät liikenneyhteydet kaikkialle. Kokkolan kautta kulkevat valtatiet 8 (Oulu - Turku), 13 (Kokkola - Jyväskylä - Lappeenranta) ja 28 (Kokkola - Kajaani).

Rautateitse pääsee suoraan kaupungin keskustaan. Maan päärata kulkee Kokkolan kautta. Matka junalla Helsingistä kestää alle 4 tuntia ja Rovaniemeltä noin 4 - 5 tuntia.

Kokkola-Pietarsaaren lentoasema sijaitsee Kruunupyyssä, ainoastaan noin 20 km:n päässä Kokkolan keskustasta. Kokkolan keskustan ja lentoaseman välillä toimii lentokenttäkuljetukset.

Linja-autovuoroja on päivittäin niin pohjoisesta, etelästä kuin idästä. Linja-autoasema sijaitsee keskustassa, aivan rautatieaseman tuntumassa.  

Kokkolassa on toimivat paikallisliikenneyhteydet. Kaupunkilaisille on myös tarjolla turvallinen, kattava, toimiva sekä viihtyisä kevyen liikenteen verkosto.

Kokkolan satama sijaitsee vain 5 km:n päässä keskustasta. Sijainnin, 13 m:n väylän (väylän syventäminen 14 m:iin käynnissä) ja joka sään terminaalin (AWT) ansiosta satama voi palvella kilpailukykyisesti merkittävää osaa Suomen vienti- ja tuontikuljetuksia. Kokkolan Satama on Suomen suurin bulk-satama, suurin raideliikenne- ja transitoliikennesatama sekä kolmanneksi suurin yleissatama.

Sivun alkuun

Päivitetty 23.7.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta