Olet tässä

Kokkolan kaupunkiliikenne uudistuu 1.7.2020 alkaen

Pohjolan Matka / Antti Kangas Oy aloittaa Kokkolan kaupunkiliikenteen liikennöinnin heinäkuussa 2020. Liikennöinti aloitetaan kesäliikenteen vuoroilla RL 4 Meritulli ja RL 5 Koivuhaka –aikatauluyhdistelmän mukaisesti maanantaista perjantaihin.

Normaali vuorotarjonta 12.8. alkaen

Elokuusta alkaen käytössä on yhteensä viisi runkolinjaa ja neljä perusyhteyttä. Runkolinjat kattavat keskusta-alueen ja kaupunginosien välisen liikenteen, ja perusyhteydet täydentävät liikkumista keskusta-alueen ulkopuolelta. Linja-autoasema toimii kaikkien vuorojen solmu- ja vaihtopysäkkinä.

Uudet matkaliput heinäkuussa

Kokkolassa otetaan käyttöön uudet kaupunkiliikenteen matkaliput 1.7. alkaen. Uusia matkalippuja ovat

  • Kokkolan kaupunkilippu
  • Kokkolan arvolippu sekä
  • kaupunkiliikenteessä käytössä olevat Kelan koulumatkatukiliput ja peruskoululaisten liput.

Samalla alueen liikenteessä otetaan käyttöön uusi tunnistepohjainen lippu- ja maksujärjestelmä ja siihen soveltuvat matkakortit.  Matkustaja voi käyttää nykyiset lippunsa loppuun lippujen voimassaoloaikana, mutta vanhoilla matkakorteilla olevia, uusien lippujen tieltä väistyviä lipputuotteita ei voi lisäladata enää 30.6.2020 jälkeen.

Matkakortit vaihtuvat lippumuutoksen myötä 

Tunnistepohjainen lippu- ja maksujärjestelmä käyttää uutta matkakorttiteknologiaa. Sen vuoksi matkakortit vaihdetaan uusiin tunnistepohjaisiin matkakortteihin lipputuotteiden vaihdon yhteydessä.  Matkustaja voi joko käydä vaihtamassa matkakorttinsa Matkahuollossa tai tilata uuden lipun ja matkakortin Matkahuollon verkkokaupasta.

Jos matkustajan vanha matkakortti on enintään yhdeksän kuukautta vanha, saa hän uuden matkakortin veloituksetta. Matkustajan vaihtaessa tätä vanhemman matkakortin tai tilatessa matkakortin verkkokaupasta, peritään matkakorttimaksu 6,50 €. 

Uudet tunnistepohjaiset matkakortit eroavat nykyisistä myös ulkoasultaan. Jatkossa asiakas voi valita joko valkoisen, tummansinisen tai pinkin sävyisen matkakortin. Muutoksen myötä erilliset Kelan koulumatkatuki- ja peruskoululaisen matkakorttiaihiot poistuvat käytöstä. 
Sivun alkuun

Päivitetty 29.6.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta