Olet tässä

Laajalahti

Laajalahti sijaitsee Öjanjärven rannalla. Natura 2000 -verkostoon kuuluva lintuvesialue on pinta-alaltaan 266 hehtaaria. Laajalahti ja Hietanokka uimarantoineen ja kuntopolkuineen on Kokkolan suosituimpia virkistysalueita. Alue on ympärivuotisessa käytössä.Latureitti kulkee Koivuhakaan saakka. Alueella saa liikkua jokamiehen oikeudella huomioiden uimarannan rajoitukset. Lintujen pesimäaika 15.4.-31.7. pitää huomioida retkeiltäessä. Sijainti kartalla.

Luonto

Alueen männiköt, fossiiliset hiekkadyynit, hiekkarannat, tervaleppälehdot ja laajat rantaniityt luovat maisemallisesti ja kasvistollisesti merkittävän kokonaisuuden. Natura-alue on pääosin ranta- ja vesiluontoa sekä rantametsiä. Linnusto on maakunnan edustavimpia. Metsähallitus hoitaa noin 40 ha rantaniittyä laiduntamalla. Jyhkeää Ylämaan karjaa pääsee näkemään Laajalahden lintutornista. Tervaleppälehdossa tehdään luonnon ennallistamistoimia.

Luontopolku

Luontopolun (3,5 km) lähtöpiste on pysäköintialueen läheisyydessä. Luontopolku kiertelee rantalehdossa sekä pitkospuita pitkin rantaruovikossa. Luontopolun varrella on tietoa alueen luonnosta, lintutorni ja lintupiilo, katselulava sekä nuotiopaikka.

Palvelut

Hietanokan rannalla on lapsille turvallinen matala uimaranta. Hietanokan lintutornille on opastus pysäköintialueelta. Rannalla on myös grillikatos, pukukopit ja jätehuolto kesäisin.

Sivun alkuun

Päivitetty 21.4.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta