Olet tässä

Öja

Öjan ulkoilureitit kulkevat polkuja ja pikkuteitä pitkin monimuotoisessa merenranta-, järvi-, metsä- ja suomaisemassa. Alueesta kuuluu 435 ha  soidensuojeluohjelmaan  ja Natura-2000 verkostoon.

Öjan saaristopolku ja Håkin lenkki

Öjan saaristopolun (21 km) ja Håkin lenkin (12 km) lähtöpisteet sijaitsevat Långön uimarannan pysäköintialueella. Lähtöpaikalla on infotaulu karttoineen. Reitit tarjoavat monipuolisesti luontokohteita mm. flada- ja kluuvijärviä, soidensuojelualueita, erilaisia metsiä sekä kallioita. Saaristopolun varrella on Jääkärietappitupa, Korvgrävenin kota, Kalvholmenin autiotupa ja näkö/lintutorni. Sijainti kartalla.

Knivsundin ulkoilureitti

Knivsundin ulkoilureitin (10 km) lähtöpiste on Öja-Marketin pihassa. Reitillä on mahdollisuus tutustua seudun luontoon ja historiaan, mm. vanhaan tiiliruukkiin ja Furu-ukon ”kuoppaan”. Långvikenin rannassa sijaitsee laavu. Sijainti kartalla.

Palvelut

Långön uimarannalla on grillikatos, pöytä/penkki ryhmät, pukukopit, käymälä ja jätehuolto kesäisin. Rannalla sijaitsee myös historiallinen korsu/kalastajamuseo. Brygganilla on vierasvenesatama ja kesäkahvila.

Sivun alkuun

Päivitetty 21.4.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta