Olet tässä

Perhonjoki

Perhonjoen ulkoilureitti (13,2 km) sijaitsee kaupungin itäpuolella. Reitti kulkee Vitsarin-Lahnakosken välillä vaihtelevissa luonnonkauniissa  metsä - ja joenvarsimaisemissa. Reitiltä on yhdysreitti (4,5 km) Köykärinmäelle sekä Oivun ja Sokojan ulkoilureiteille. Reitti on ympärivuotisessa käytössä ja se palvelee mm. patikoijia, hiihtäjiä ja kalastajia. Sijainti kartalla.

Luonto

Ulkoilureitin varrella on lehtimetsää, jokiuomia, reheviä kuusikoita, haavikoita, kalliomänniköitä, tulvaniittyjä sekä luhta-alueita. Isosaaren tulvalehto (39 ha) kuuluu Natura-2000 verkoston suojelualueisiin. Alueella on monipuolinen lintu-, nisäkäs- ja kalalajisto. Perhonjoen alaosalla on toteutettu laajoja ekologisia kunnostuksia vaelluskalojen (siika, meritaimen, merilohi, nahkiainen) kutupaikkojen parantamiseksi.

Palvelut

Reitin varrella on Haapkosken laavu , Vessin nuotiopaikka, Isokosken ja Äijänsaaren kodat sekä melojille Lahnakosken, Vitsarin, Isokosken ja Äijänsaaren  vesillelasku- ja rantautumispaikat. Kalastuslupia Perhonjoen alaosalle myy mm. Vittsarin Shell, HH-Sport ja Kokkolan Matkailu.

Sivun alkuun

Päivitetty 21.4.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta