Olet tässä

Tankar

Tankarin majakkasaari sijaitsee avomeren äärellä noin 15 km Kokkolan satamasta luoteeseen. Tankar ( noin 22 ha) on Kokkola-Pietarsaaren välisen saariston pohjoisin metsäinen saari ja se kuuluu Luodon saariston Natura-2000 alueeseen. Kokkolan kaupungin omistama saaren eteläosa on rauhoitettu luonnonsuojelualueeksi. Saarella tulee liikkua merkityillä poluilla ja pitkospuureiteillä. Lintujen pesimäaika on 15.4.-31.7., jolloin pohjoisosan kallioilla ei tule liikkua. Sijainti kartalla.

Luonto

Saaren pinta-ala kasvaa ja kasvillisuus muuttuu jatkuvasti maan kohotessa (n.8 mm/vuosi). Rehevät lehdot, avoimet katajikko-variksenmarjanummet, vähäkasvustoiset kalliot, kalliolammikot,  tyrnipensaikot, niityt sekä saaristolaisasutuksen muovaama kulttuurimaisema tekevät saaresta Kokkolan saariston arvokkaimman kohteen. Kasvi- ja lintulajisto on erittäin monipuolinen. Saarella toimii lintuasema, jossa rengastetaan lintuja keväisin ja syksyisin.

Luontopolku

Vierassatamasta alkaa 1,5 km merkitty luontopolku. Reitin varrella on majakka, lintuasema ja -torni sekä opastauluja saaren luonnosta.

Palvelut

Kesäkuukausina liikennöi vesibussi Suntinsuun leirintäalueelta (matka n.1,5 h). Liput voi varata Kokkolan Matkailu Oy:stä. Kesäisin Tankarissa toimii Café Tankar, lisäksi palveluihin kuuluu laavu, käymälät, majoitustiloja, kirkko ja sauna. Saaressa on vierassatama ja hylkeenpyyntimuseo. Sataman läheisyydessä on palvelut liikuntarajoitteisille. Kesäisin jätehuolto.

Sivun alkuun

Päivitetty 21.4.2020 | Lähetä palautetta | Tulosta