Hyppää sisältöön
lucina hagman
Museovirasto; Historian kuvakokoelma

Ehdota Lucina Hagman -palkinnon saajaa 2023

Vuonna 2023 jaetaan neljäs Lucina Hagman -palkinto. Palkinnon jakamisen perusteena on Lucina Hagmanin kasvatusfilosofisen perinteen jatkaminen palkitsemalla koulutuksen tasa-arvon, sukupuolten välisen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisen sekä kasvatuksen ja koulutuksen uudistamisen hyväksi tehdystä pedagogisesta työstä.

Palkinto jaetaan tänä vuonna 9.10. Palkinto koostuu kunniakirjasta ja palkitsemisesta päättävän toimielimen määräämästä stipendistä.

  • Palkinnon saajana voi olla yksittäinen henkilö, pienryhmä tai yhteisö, joka on joko määrätietoisen ja pitkäaikaisen työn tai uuden innovaation avulla edistänyt palkinnon jakoperusteissa mainittuja tavoitteita. Perustellusta syystä palkintoa voidaan yhtenä vuonna jakaa useampia kuin yksi.
  • Palkinnon saajat voivat olla Kokkolan kaupungin alueella toimivia lasten ja nuorten parissa kaikilla kasvatuksen ja opetuksen aloilla työskenteleviä henkilöitä, pienryhmiä tai yhteisöjä varhaiskasvatuksesta aina korkeakouluopetukseen saakka.

Vuonna 2020 Lucina Hagman palkinto myönnettiin valmistavan opetuksen opettajalle Eeva-Liisa Kiiskilälle. Kokkola 400 juhlavuoden kunniaksi jaettiin tuolloin myös kaksi kunniamainintaa. Kunniamaininnan saivat Tuire Matilainen, Kälviän 4H -yhdistyksen toiminnanjohtaja ja Anne Kamunen-Kauro, Lohtajan yläkoulun kotitalousopettaja. Vuonna 2021 palkinnon saivat kokkolalaisen Koivuhaan koulun opettajat Annika Ammesmäki-Kangasniemi ja Veera Kivelä. Viime vuonna palkinnon sai puolestaan kokkolalaisen Isokylän koulun uskonnon opettaja ja oppilaskunnan ohjaava opettaja Jonna Ollikainen.

Pyydämme ehdotuksia vuoden 2023 palkittavista 16.6. mennessä.

 

 

Jätä ehdotus perusteluineen tästä