Hyppää sisältöön
VesiVeijari ulkoaltaat ja keltainen vesiliukumäki
Kuvaaja: Aki Paavola

Altaan reunalla: VesiVeijari on tarjonnut elämyksiä pian jo 40 vuotta

Suurin osa kokkolalaisista on syystäkin ylpeä omasta uimahallistaan. VesiVeijarin monipuolisuus ja edulliset pääsymaksut tuovat paljon positiivista palautetta myös ulkopaikkakuntalaisilta. Saamme olla ylpeitä kattavasta koululaisten uimaopetuksesta, perhe- ja vauvauintiryhmistä, hyppyaltaasta ja maauimalasta – puhumattakaan vesiliukumäkikisoista, illanistujaisten viettopaikasta, aktiivisista ja perinteikkäistä uima- ja sukellusseuroista, vakiokävijöistä ja kahvila Edenin monipuolisesta tarjonnasta.

Ennen kaikkea voimme kiittää 70- ja 80-luvun päättäjiä, joista muun muassa Esko Lankila oli voimakkaasti vaikuttamassa tämän investoinnin toteuttamiseen – huolimatta tuolloisesta vastustuksesta.

Nyt 2022 voimme todeta, että vuonna 1985 valmistunut uimahalli on palvellut kaupunkilaisia enemmän kuin hyvin. VesiVeijari on vuosien ajan ollut yksi Kokkolan tärkeimmistä matalan kynnyksen liikuntapaikoista ja liikuntainvestoinneista. On hyvä pohtia myös VesiVeijarin tulevaisuutta.

Alkaneen syksyn aikana saadaan käyttöön toukokuussa 2022 tehdyn laajan kuntotarkastuksen tulokset. Ne kertovat paljon uintikeskuksen tulevaisuudesta. Kohta 40 vuotta vanha halli on väistämättä peruskorjauksen edessä. Kuntotarkastuksen tulokset kertovat tarkemmin korjausten tarpeesta ja niiden laajuudesta.

Toiveenamme on, että monipuolinen ja edullinen vesiliikuntatarjonta jatkuu Kokkolassa seuraavatkin 40 vuotta. VesiVeijarin ympärillä vireillä oleva Urheilupuistohanke on loistava asia vetovoimaisuuden kannalta. Suunnitelmissa ei saa unohtaa uimahallin tason, kunnon ja jatkuvuuden varmistamista – ei myöskään kovasti kaivattua 50 m kilpa-allaslaajennusta. Tässäkin tarvitsemme laajempaa horisonttia.

Luodaan yhdessä tulevaisuutta!

Jukka Luhtio

Kirjoittaja on VesiVeijarin palvelupäällikkö, joka piipahti yhdessä uintikeskuksen huoltomiehen kanssa kesällä Kuusamon Oulankajoessa Downhill Swim -elämystapahtumassa. Uiminen kauniin kansallispuiston luonnonvesissä muistutti myös oman uimahallimme kauneudesta ja tarpeellisuudesta.