Hyppää sisältöön

Alkutalvi houkuttaa pulkkamäkeen – tärkeää tietoa Roskarukalla laskijoille

Puhdas lumi ja pakkassää houkuttelevat laskijoita pulkkamäkeen. Kaupunki muistuttaa pulkkailijoita varovaisuudesta mäessä etenkin Roskarukalla.

Pulkkamäessä luonnonlumikerros on vielä epätasainen ja ohut. Mäessä on myös paljaita tai hyvin vähälumisia paikkoja. Mäen juurelle on viety lunta, joilla tasoitetaan vastamäen lähelle syntyneitä epätasaisuuksia, mutta varsinaista mäkeä ei lumeteta. Roskarukan alueen kunnostustyö jatkuu ensi keväänä.

”Olemme laittamassa Roskarukalle myös opasteet ohjaamaan turvalliseen mäenlaskuun. Kunnostuksen myötä parannetaan alueen valaistusta, pysäköintiä sekä grilli- ja skeittipaikkoja”, toteaa kaupunginpuutarhuri Sini Sangi. ”Laskijoiden – ja etenkin kaikkein pienimpien pulkkailijoiden vanhempien – kannattaa kuitenkin muistaa, että mäessä lasketaan aina omalla vastuulla. Rinteessä käyttäytymisen perussäännöt on hyvä kerrata myös isompien lasten kanssa, jotta kaikki sujuu turvallisesti.”

Mönkijöillä ja mopoilla ajo Roskarukalla on kielletty.  ”Moottoriajoneuvot jättävät maahan uria, jotka voivat olla todella vaarallisia hiihtäjille ja mäenlaskijoille”, muistuttaa Sangi.

Pulkkamäen käyttökunnosta ilmoitetaan liikuntapaikka.fi -palvelussa. Punainen merkintä tarkoittaa, että mäki on suljettu eikä sen käyttöä suositella.