Hyppää sisältöön

Alustavia tuloksia salmonellaepidemian aiheuttajasta

Kokkolalaisravintolassa tammikuun lopulla ruokailleiden henkilöiden vatsaoireiden lähteeksi on terveysvalvonnan selvityksen mukaan varmistunut salmonella. Sairastuneita arvioidaan olevan kolmisenkymmentä. Uusia tartuntoja ei ole enää ilmennyt 29.1. tartuntatapausten jälkeen. Ravintolassa on tehty normaalin siivouksen lisäksi tehosiivous ja laaja desinfiointi heti epäilyn ilmettyä, ja sen toiminta jatkuu normaalisti.

Alustavien tulosten perusteella tartuntalähteeksi epäillään tukussa myytävää pakastettua suurtaloustuotetta. Tulos varmistuu jatkotutkimuksessa, jonka tulokset saadaan helmikuun aikana. Tukku on pysäyttänyt tuotteen myynnin Suomessa. Aiheesta tiedotetaan lisää jatkotutkimustulosten valmistuttua.