Hyppää sisältöön

Ilmastofestarit yläkoululaisille

Yläkoululaisille suunnattu Ilmastofestarit-tapahtuma tarjoaa nuorille vinkkejä vastuulliseen kuluttamiseen ja kestävään elämäntapaan perjantaina 24.5. Festareiden ohjelmassa on musiikkia, vastuullisen muodin näytös sekä puheenvuoroja kestävästä kulutuksesta. Myös järjestöt ja yhdistykset esittelevät toimintaansa kaupungintalon aulassa. ”Tilaisuuden esiintyjiä ja yhteistyökumppaneita valittaessa painotimme paikallisuutta ja ympäristövastuullisuutta. Itse odotan ilolla erityisesti nuorisovaltuuston, Kokkola Jymyn ja SPR:n kirppiksen yhdessä toteuttamaa vastuullisen muodin näytöstä”, sanoo kaupungin ilmastoasiantuntija Jenni Silvola.

Ilmastofestareiden taustalla on ilmastotyöpajoissa esille noussut toive nuorille järjestettävistä kestävän kehityksen tapahtumista ja ilmastotietoisuuden lisäämisestä. ”Alkuvuoden työpajoissa lähes puolet vastaajista toivoi enemmän tietoa ilmastoon liittyvistä asioista, ja neljännes kaipasi nimenomaan nuorille suunnattuja tempauksia ja tapahtumia”, Silvola toteaa.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Kokkolan kaupungin ympäristöpalvelut ja sivistystoimi. Yläkoulujen 7. –9. luokat ovat ilmoittautuneet Ilmastofestareille ennakkoon.