Hyppää sisältöön

Infrarakentamisen määrärahat on jaettu työkohteille

Kaupunkirakennelautakunta on päättänyt vuoden 2024 talousarvioon varattujen määrärahojen jakamisesta infrarakentamisen työkohteille. Kokonaismääräraha on suuruudeltaan 4,54 miljoonaa euroa. Työkohteiden aikataulutus tarkentuu alkuvuoden aikana.

Liikenneväylät

Valtaosa määrärahoista käytetään liikenneväylien ja hulevesiverkoston rakentamiseen ja korjaamiseen. Väyliä uusitaan ja viimeistellään muun muassa seuraavissa kohteissa:

  • Piispanmäki (liikennejärjestelyjen viimeistely)
  • Puntusranta (Onkitie, Katiskatie, Mertatie ja Haavitie, jalankulku- ja polkupyörätiet)
  • Santahaka (Lataamon pyörätie välillä Pohjoisväylä–Satamatie; avo-ojan putkitus sekä jalankulku- ja polkupyörätiet Tehtaankadun ja Kipparihallin välisellä alueella)

Saneerauskohteita ovat muun muassa

  • Halkokari (Klyvarintie, Takilatie, Isopurjeentie ja Isomastontie)
  • Heinola (Mestarintie)
  • Pitkänsillankatu (Kaarlelankatu–Hakalahdenkatu saneeraus sekä viimeistelytyöt osuuksilla Sunti–Kaarlelankatu ja Rantakatu–Isokatu)
  • Leenala (Libeckinkadun viimeistelytyöt)

Näiden lisäksi tehdään pienempiä parantamistöitä ja jatketaan katuvalaistuksen elohopealamppujen vaihtoa ledeiksi eri puolilla kaupunkia. Määrärahoja on varattu torin perusparannukseen, Suntin reunamuurien ja Antti Chydeniuksen kadun sillan peruskorjaukseen sekä Urheilupuiston ulkoalueisiin.

Puistot ja viheralueet

Vuoden 2024 aikana tehdään laajempi perusparannus Aasinsillan leikkipuistossa Halkokarilla ja Tornipuistossa Hakalahdessa. Myös muiden leikkipuistojen kunnostustöitä jatketaan tarpeiden mukaan. Tavoitteena on uusia erityisesti välineiden putoamisalustoja.

Taidetalo Renlundin tontille rakentuva Taidepiha toteutetaan Brita Maria Renlundin muistosäätiön myöntämällä avustuksella. Pihan liikenne- ja pysäköintijärjestelyjä tehdään kaupungin omarahoitusosuudella. Myös keskustan puistojen ja viheralueiden kunnostukseen on varattu pieni määräraha.

Tutustu kaupunkirakennelautakunnan päätökseen