Hyppää sisältöön
Kolme ihmistä kävelee meren rantahiekalla.. Taustalla auringonlasku ja aaltoja.
Friends running on the beach

International Kokkola Day -tapahtuma jälleen pääkirjastolla

International Kokkola Day -tapahtuma järjestetään Kokkolan pääkirjastolla maanantaina 24. huhtikuuta. Kaikille avoin tapahtuma kokoaa yhteen kansainvälisiä kokkolalaisia monipuolisen ohjelman äärelle ja tarjoaa mahdollisuuksia kohtaamiseen.

Päivä alkaa Kokkolan pääkirjastolla klo 12 monikulttuurisuusasiantuntija Heidi Karvosen luennolla. Karvonen puhuu kulttuurisensitiivisestä, rohkeasta kohtaamisesta, ja antaa myös työkaluja tietoiseen kulttuurimuutokseen ja tulevaisuusajatteluun.

Iltapäivällä noin klo 14 tarjolla on kahvia sekä erilaisia pelejä ja aktiviteetteja niin sisällä kirjastossa kuin sään salliessa myös kirjaston edustalla. Klo 15 keräännytään kirjaston alakerran torille, jossa kansainväliset henkilöt kertovat polustaan Suomessa.

Kansainvälisen Kokkolan päivän päättää Get Together -kokoontuminen pääkirjastolla klo 16. Luvassa on monenlaista taiteellista ohjelmaa ja tällä kertaa makupaloja Irakista.

Kuten viime vuonnakin, Get Together- iltaohjelma on järjestetty Welcome Officen kansainvälisten vapaaehtoisten ideoimana. “Meitä on yli kaksikymmentä innostunutta ihmistä toteuttamassa illan tapahtumaa. Mukana on sekä viime vuoden vapaaehtoisia että uusia ihmisiä, jotka haluavat olla mukana tuomassa esiin Kokkolan kansainvälistä elämää ja kannustamassa kokkolalaisia tutustumaan rohkeasti eri kieli- ja kulttuuritaustaisiin ihmisiin”, iloitsevat Welcome Officen maahanmuuttajakoordinaattori Marianne Leimio-Seppä ja palveluneuvoja Katriina Kalmi.

Tapahtuman pääjärjestäjinä ovat Kokkolan kaupungin Welcome Office ja Centria AMK. Suomen työ- ja elinkeinoministeriö tukee tapahtuman järjestämistä.

Tapahtumassa on ohjelmaa monella kielellä ja kaikki ovat lämpimästi tervetulleita kieli- tai kulttuuritaustaan katsomatta.

Lue lisää päivän ohjelmasta