Fortsätt till innehållet
Kolme ihmistä kävelee meren rantahiekalla.. Taustalla auringonlasku ja aaltoja.
Friends running on the beach

Evenemanget International Kokkola Day i huvudbiblioteket

Evenemanget International Kokkola Day ordnas i Karleby huvudbibliotek måndagen den 24 april. Evenemanget är öppet för alla och samlar internationella Karlebybor kring ett mångsidigt program och erbjuder möjligheter till möten människor emellan.

Dagen inleds i klockan 12 Karleby huvudbibliotek med en föreläsning med Heidi Karvonen som är expert på mångkulturalitet. Karvonen talar om kultursensitivitet och frimodiga möten samt ger verktyg för medveten kulturförändring och framtidstänk.

Cirka klockan 14 bjuds det på kaffe, olika spel och aktiviteter såväl inne i biblioteket som utanför, om vädret tillåter. Klockan 15 samlas vi vid torget i bibliotekets bottenvåning där internationella personer berättar om sin stig i Finland.

Det internationella Karlebys dag avslutas med en Get Together-samling i huvudbiblioteket klockan 16 med många slag av konstnärligt program. Denna gång får vi smaka på delikatesser från Irak.

Liksom i fjol har Get Together-kvällsprogrammet ordnats utgående från idéer av Welcome Offices internationella frivilliga. ”Vi är en grupp på över tjugo entusiastiska personer som förverkligar kvällens program. I arbetet deltar både samma frivilliga som i fjol och nya personer som vill vara med och lyfta fram det internationella livet i Karleby och uppmuntra Karlebyborna att frimodigt bekanta sig med personer med olika språk- och kulturbakgrund” säger Welcome Offices invandrarkoordinator Marianne Leimio-Seppä och servicerådgivare Katriina Kalmi nöjda.

Evenemangets huvudarrangörer är Karleby stads Welcome Office och yrkeshögskolan Centria. Arbets- och näringsministeriet stöder evenemanget.

Evenemanget omfattar program på många språk och alla är välkomna, oberoende av språk- eller kulturbakgrund.

Läs mer om programmet