Hyppää sisältöön

Kauppatorin yleissuunnitelma nähtävillä, tutustu ja kerro mielipiteesi!

Kaupunkisuunnittelu on toteuttanut tilaustyönä konsultin Ramboll Finland Oy:n kanssa Kauppatorin yleissuunnitelman. Kauppatorin yleissuunnitelman tavoitteena on kehittää toria selkeämmäksi osaksi kaupallista ydinkeskustaa, luoda edellytykset toimivalle torikaupalle, huomioida eri ikäryhmät ja saada torin käyttöaste vilkkaammaksi kaikkina vuodenaikoina.

Yleissuunnitelmavaiheessa työstetään Kauppatorin isojen elementtien sijoittumista ja halutut toiminnalliset ratkaisut sekä selvitetään niiden realistisuutta. Suunnitelma tarkentuu vielä toteutussuunnittelussa ja esimerkiksi havainnekuvien elementteihin toteutuksesta on vaihtoehtoja – tarkka ulkonäkö työstetään seuraavissa vaiheissa. Yleissuunnitelmasta pääsette kuitenkin suunniteltuun tunnelmaan ja tarkastelemaan torille tehtyjä suurempia linjauksia!

Yleissuunnitelma on laadittu laajassa ohjausryhmässä ja kommentteja on kerätty muun muassa lapsi- ja nuorisovaltuustoilta. Yleissuunnitelmavaiheessa on huomioitu helmikuussa 2022 toteutetun asukaskyselyn tuloksia. Esimerkiksi suunnitelmassa esitetyt luistelukenttä, oleskelualueet ja SUP-lautailumahdollisuus nousivat korkealle helmikuussa 2022 toteutetussa asukaskyselyssä toiminnoista kysyessä.

Kaupunkisuunnittelu on avannut asukaskyselyn yleissuunnitelmasta ja toivoo asukkaiden aktiivista vastaamista. Kyselyssä kartoitetaan, kuinka aikaisemman kyselyn tulokset on saatu heijastettua yleissuunnitelmavaiheessa sekä mitkä elementit keräävät kannatusta ja mitkä vaativat lisää miettimistä. Tutustu yleissuunnitelmamateriaaliin hankkeen verkkosivuilla ja kerro mielipiteesi asukaskyselyssä.

Kuulemisen jälkeen yleissuunnitelma esitellään kevään aikana kaupunginhallitukselle. Tarkemmat toteutus- ja rakennussuunnitelmat tehdään hyväksymisen myötä ja toimenpiteet etenevät rakennustöihin vuosittain määrärahojen puitteissa.

Tutustu kauppatorin yleissuunnitelmaan ja vastaa kyselyyn!