Hyppää sisältöön

Kaupunginhallituksen päätökset 14.2. – tarkennuksia kaupunkistrategiaan

Kaupunginhallitus kokoontui maanantaina käsittelemään kolmannen kerran Kokkolan kaupunkistrategiaa 2022 – 2025. Kaupunginvaltuusto on valmistellut strategiaa useissa seminaareissa ja työpajoissa. Strategian valmisteluun ovat voineet osallistua myös kaupunkilaiset, kaupungin henkilöstö ja eri sidosryhmät.

 

Muutoksia ja tarkennuksia strategian sisältöön

Kaupunginhallitus teki strategiatekstiin joitakin muutoksia ja tarkennuksia. Kokkolan visioon lisättiin kaksikielisyys. Strategian keskeisten painopisteiden osalta täydennettiin tekstejä. Yrittäjäystävällisyys-osiossa korostettiin elinkeinorakenteen monipuolisuutta, lisättiin maa- ja metsätalouden, huoltovarmuuden ja kotimaisen ruoan käytön edistäminen sekä lähituotannon kannattaminen. Hankintaohjelma lisättiin yhdeksi strategian kehittämisohjelmista.

Elämyksellisyyden mittariksi lisättiin positiivinen väestökehitys sekä kulttuuri-, liikunta- ja tapahtuma-alan ammattilaisten tyytyväisyys toiminnan edellytyksiin. Lapsiystävällisyys-osioon lisättiin maininta rohkeasti omanlaisesta perhepolitiikasta, jonka keskiössä on Kokkola-lisä.

HINKU-verkostoon liittyminen sekä verotuksen keventäminen poistettiin strategiakauden teoista ja menestystekijöistä.

Kaupunkistrategia etenee kaupunginvaltuuston käsittelyyn 7.3. Strategian jalkautus käynnistyy valtuuston hyväksyttyä sen.

 

Talousjohtajan virka julistettiin haettavaksi

Kaupunginhallitus hyväksyi talousjohtaja Jari Saarisen irtisanoutuminsen. Saarinen siirtyy eläkkeelle 1.10.2022. Kaupunginhallitus päätti talousjohtajan viran auki julistamisesta ja rekrytoinnin käynnistämisestä. Hakuaika tehtävään päättyy 14.3.

 

 

Esityslista / pöytäkirja 14.2.